Royalt ægteskabsdrama ulmer

mandag d. 1. december 2014 kl: 12. 24 Af: Ritzau Fokus
 

Ægteskabet mellem Thailands kronprins og hans kone skranter.

Ægteskabet mellem Thailands kronprins og hans kone skranter. Foto: Vincent Thian/AP

Thailands kronprins har bedt regeringen om at fratage hans kone og hendes familie deres royale navn efter en sag om korruption.

Kongehus-ekspert: - Joachim er bedre som konge

Det er et sandt drama, som har fået ægteskabet mellem Thailands kronprins, Vajiralongkorn, og hans kone, prinsesse Srirasmi Akrapongpreecha, på glat is. Det skriver britiske BBC.

Kronprinsen har i et brev, som han har sendt til regeringen, bedt om, at hans kone og hendes familie bliver frataget deres royale navn, efter det kom frem, at syv af kronprinsessens nære slægtninge med stillinger som embedsmænd et blevet anholdt.

De syv familiemedlemmer blev angiveligt anholdt, fordi de var involveret i korruption. Blandt de anholdte skulle være fire af prinsessens søskende og hendes onkel, som er en højtstående politibetjent.

Skandalen har været beskrevet i de thailandske medier, men linket mellem de anholdte og kronprinsessen har været tilbageholdt, fordi thailandsk lov gør det ulovligt at komme med kritiske kommentarer om monarkiet.

Fratagelsen af den royale titel anses af mange som første skridt på vejen til en skilsmisse, og BBC rapporterer også, at forholdet mellem parret i forvejen haltede.

Prinsesse Srirasmi Akrapongpreecha er kronprins Vajiralongkorns tredje kone – og parret blev gift i 2001.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu