Så meget efterlader Bowie til familien

lørdag d. 30. januar 2016 kl: 17. 00 Af: Ritzau Fokus

Den legendariske musikers bo er hele 688 millioner kroner værd.

David Bowie med sin kone Iman i 2007.

David Bowie med sin kone Iman i 2007. Foto: ADAM ROUNTREE/AP

David Bowies død kun to dage efter at han havde udgivet albummet “Blackstar”, overraskede de fleste, men det kom efterfølgende frem, at udgivelsen var nøje planlagt af den ikoniske musiker, der altid har haft flair for selviscenesættelse.

Derfor er der også styr på den velhavende verdensstjernes testamente, som nu er blevet frigivet.

David Bowies enke fejrer sølvbryllup - i sorg

Boet efter “The Thin White Duke” er vurderet til 688 millioner kroner, og halvdelen af dem går til Bowies enke, Iman, der også beholder parrets fælles hjem i New York. Det skriver britiske BBC.

Resten af formuen bliver fordelt mellem Bowies søn, Duncan Jones, og hans datter, Alexandria Zahra Jones.

Medarbejdere får også penge

Der falder dog også noget af til musikerens medarbejdere. Stjernens tidligere personlige assistent, Corinne Schwab, får hele 13 millioner kroner, mens en tidligere barnepige modtager næsten 7 millioner kroner.

I testamentet ønskede Bowie at blive kremeret i Bali, men hvis ikke det var muligt, skulle hans aske stadigvæk spredes på den indonesiske ø efter buddhistiske forskrifter.

Bowies krop blev kremeret den 12. januar i New Jersey, uden at familie eller venner var til stede, som han havde ønsket det.

Et år efter sin død: Bowie vinder britisk musikpris

Bowies musik har dog fået nyt liv efter kunstnerens død, og forleden overtog han en rekord, som Elvis Presley ellers havde holdt siden 1977, da hele 12 af hans albums nu er blandt de 40 bedst sælgende i Storbritannien, skriver BBC.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu