Sådan bor Jacob Haugaard

mandag d. 23. oktober 2017 kl: 13. 41 Af: Ritzau Fokus

Den 65-årige entertainer har i mange år boet i og omkring Aarhus, men har i dag fundet ro på sit fynske gods.

De seneste 30 år har Jacob Haugaard tilbagelagt 1000 kilometer i bil om ugen.

Den 65-årige entertainer lever med egne ord et storbyliv og lader op på sit gods i det vestfynske.

Elsket entertainer har fødselsdag

Bor ved Lillebælt

Jacob Haugaard er født på Færøerne, han har i mange år boet i og omkring Aarhus, men har i dag fundet sit ståsted på de store vidder ved Lillebælt, som han beskriver som overdådigt smukt.

Her fortæller Jacob Haugaard, der er aktuel i TV2 Fri-programmet “Sæt pris på Danmark”, hvor kendte personligheder tager på inspirationstur og quizzer om danske oplevelser, om sit kvarter.

Hvor er du vokset op henne?

– Jeg er født på Færøerne og vokset op i Risskov ved Aarhus. Der boede jeg i lidt over 19 år på Bækkelundsvej. Det er det, de unge kalder “mit hood” – det er der, jeg kommer fra.

Hvor bor du nu og hvorfor?

– Vi bor på et gods på Vestfyn ud til Lillebælt mellem Assens og Middelfart. Der har vi boet i syv et halvt år. Der er usædvanligt smukt. Min kone og jeg har altid interesseret os for at bo i umanerlig store huse, og så tænkte vi, “hvor kan vi finde et, der er rigtig stort”, og så skal man ud til godserne.

– Vi har et kæmpe hus, men vi beboer det hele. Det er vel på 1500-1600 kvadratmeter. Vi har 7 stuer en suite, 11 gæsteværelser, 1 køkken og 6 lokummer. Der er 25 værelser i hvert fald, hvis det kan gøre det.

Hvad er det bedste ved at bo der?

– Der er usædvanligt smukt, ingen trafikstøj, ingen lysforurening, total natur. Der er selvfølgelig kæmpe landbrug, men når man er vild med hav og dyr og fugle, så er det stedet. Det er virkelig godt, når man lever sådan et storbyliv, som jeg gør.

Hvad er det værste?

– Den nærmeste købmandsforretning er ni kilometer væk, så hvis du glemmer at købe en liter mælk, så skal du køre 18 kilometer. Jeg får en masse dejlige invitationer til premierer i København og sådan noget, og der kunne man da godt tænke sig, at det var tættere på. Det er alligevel minimum to timers kørsel hver vej.

Hvornår føler du dig allermest hjemme?

– Når jeg nyder noget god mad med min kone, og hundene ligger henne i kurven, og når vi har gæster. Vi inviterer meget.

Hvor længe forestiller du dig, at du skal bo der?

– Jeg er flyttet en del gange. Hver gang er det for mig, til jeg dør. Så kommer der et eller andet, og så flytter vi, men jeg tror, vi bliver her. Vi er meget glade for at bo her, men jeg kunne da godt forestille mig, at hvis jeg bliver 80, at jeg så vil bo ude ved landevejen og glo på trafikken.

Hvad skal man opleve, hvis man kommer forbi der, hvor du bor?

– Lillebælt og hele det sydvestfynske er så dårende og i særklasse smukt. Det er utroligt meget Morten Korch med bindingsværk og rigtig fine gamle huse. Der er masser af museer. Det er et, der hedder Clay i Middelfart. Det er Danmarks største museum for keramik, og der er også en komplet samling fra den kongelige porcelænsfabrik, som er meget, meget attraktiv.

Jacob Haugaard: -Dem glæder jeg mig mest til på Grøn

“Sæt pris på Danmark” sendes på TV2 Fri mandag klokken 20.55.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu