Sådan fejrer de nordiske royale julen

torsdag d. 24. december 2015 kl: 10. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Regentparret er rejst til Aarhus for at hygge sig i julen. De får besøg af prins Joachim og hans familie på Marselisborg.

Regentparret er rejst til Aarhus for at hygge sig i julen. De får besøg af prins Joachim og hans familie på Marselisborg. Foto: LASSE KOFOD/POLFOTO

Julen er tiden, hvor familier samles. Sådan er det også i de nordiske kongefamilier i år, men ikke alle royale er hjemme til højtiden.

Der er lagt op til masser af royal julehygge i år, når de tre nordiske kongehuse fejrer jul i henholdsvis Aarhus, Stockholm og Oslo.

"Eventyrdronningen" Margrethe på slap line i hylende morsom video

I den danske kongefamilie må dronning Margrethe undvære sin ældste søn og hans familie. Kronprinsparret er nemlig rejst til Australien, hvor de sammen med deres fire børn skal fejre jul med kronprinsesse Marys australske familie i år.

Dronningen, prinsgemalen, prins Joachim og prinsesse Marie og deres to fælles børn fejrer dog julen sammen. Det sker på Marselisborg Slot i Aarhus, oplyser kongehuset.

I Sverige er der også mandefald, selvom store dele af den svenske kongefamilie er samlet på Drottningholm Slot i Stockholm til julefest.

Kong Carl Gustav og dronning Silvia får besøg af den gravide kronprinsesse Victoria, prins Daniel og deres datter, Estelle. Derudover kommer også prins Carl Philip og hans kone, prinsesse Sofia, som også er gravid og venter parrets første barn i begyndelsen af det nye år.

Den svenske kongefamilie må dog undvære prinsesse Madeleine og hendes mand Chris O’Neil, der skal fejre julen i London sammen med deres to børn, prinsesse Leonore og prins Nicolas, og Chris O’Neils familie, skriver expressen.se.

Tre generationer samlet i Norge

I det norske kongehus er tre generationer samlet, når kong Harald og dronning Sonja åbner dørene til Kongsseteren, der er en imponerende træhytte i Voksenkollen i Oslo. Her skal der danses om juletræet med kongeparrets datter Märtha Louise, hendes mand Ari Behn og deres tre børn, Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah.

Smukt kapitel i kongehusets historie afsluttet i dag

Kronprinsparret, Haakon og Mette-Marit, lægger selv hus til julen. Det bliver ifølge norsk Se og Hør enten i deres hytte i Uvdal eller i hjemmet Skaugum i Asker, hvor deres tre sammenbragte børn, prinsesse Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby på 18 år, deltager.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu