Sådan passer du på dit barn til Halloween

fredag d. 28. oktober 2016 kl: 17. 57 Af: Elo Christoffersen

Uhyggen breder sig blandt børn og barnlige sjæle, der snart skal fejre halloween. Det handler om farligt gys og gru, men helst ikke i bogstavelig forstand.

Når mørket mandag sænker sig over landet, strømmer børn på gaden i halloween udklædning.

Det er eksempelvis udklædning som hekse, spøgelser, zombier og vampyrer.

Men der er nogle ting, forældre skal være opmærksomme på, for at børnene ikke risikerer at komme til skade i deres kostumer.

– Hvis forældre tager nogle forholdsregler, kan de føle sig trygge, når de klæder deres børn ud til halloween, siger Hardy Balle, faglig konsulent i Sikkerhedsstyrelsen.

Hold øje med knogler og edderkopper

Sikkerhedsstyrelsen opfordrer til, at forældre er særligt opmærksomme på de smådele, der lurer i udklædningen.

Det gælder både parykker, dragter, masker og lignende.

For selvom knoglehalskæder og edderkopper passer perfekt til udklædningen, så kan de små dele udgøre en kvælningsfare for 0-3-årige børn.

Husker du disse børneprogrammer?

– Lange snore kan også udgøre en kvælningsfare hos børn.

– En god huskeregel er, at hvis en snor er lang nok til at nå rundt om dit barns hals, er den lang nok til at kunne kvæle barnet.

– Med nogle få opmærksomhedspunkter fra dig som forælder, kan du skabe en tryg halloween for dit barn, siger Hardy Balle.

Gode råd til Halloween

Sikkerhedsstyrelsen har udarbejdet en række gode råd til, hvordan forældre bedst sikrer deres børn i de skræmmende kostumer.

Se de gode råd i galleriet øverst i artiklen…

Begrebet Halloween, der har sit afsæt i de engelsksprogede lande, har en nær tilknytning til Allehelgensaften. Det fejres efter traditionen den 31. oktober.

Del din kommentar

Forsiden lige nu