Sanger boykotter Florida efter frifindelse

tirsdag d. 16. juli 2013 kl: 14. 22 Af: Ritzau Fokus
 

Stevie Wonder er utilfreds med Zimmerman-sagens udfald. Foto: AP / POLFOTO

Stevie Wonder: At stemme på Trump er som at bede mig køre bil

Amerikanske George Zimmermans frifindelse får nu musikalske konsekvenser, da Stevie Wonder boykotter Florida.

Sagen om mordet på afro-amerikanske Trayvon Martin har nu fået helt uforudsete konsekvenser, efter gerningsmanden George Zimmerman blev kendt ikke-skyldig i Florida i lørdags.

Den verdenskendte musiker Stevie Wonder har nemlig entydigt erklæret, at hans fans i den solrige stat ikke skal regne med et koncertbesøg fra ham.

– Jeg har i dag besluttet, at jeg ikke optræder i Florida, før Stand Your Ground-loven bliver afskaffet i Florida, lød det fra den blinde hitmager under søndagens koncert i Quebec i Canada.

– Faktisk vil jeg ikke optræde i nogen stat eller nogen del af verden, hvor den lov eksisterer, fortsatte han fra scenekanten.

Den såkaldte Stand Your Ground-lov dækker over en lovbunden rettighed til ikke at flygte fra et sted, hvor man ellers har ret til at opholde sig, men hvor man midlertidigt er i fare. Loven giver med andre ord mulighed for, at man står på sit og udøver selvforsvar, hvis man i god tro er overbevist om, at en eventuel gerningsmand har morderiske intentioner.

Stevie Wonder kristiserer våbenloven i USA

Der er uenighed om lovens egentlige indflydelse på Zimmermans sag, men den bliver dog nævnt i juryens endelige afsigelse.

/Newspaq/

Del din kommentar

Forsiden lige nu