Sangerinde er død: Levede i årevis med uhelbredelig sygdom

mandag d. 16. april 2018 kl: 20. 43 Af: Matias Mortensen
SOLVEIG SANDNESS
Sangerinden Solveig Sandnes forlod sidste år popbandet Lovebites. Nu er hun gået solo, og resultatet er en af årets mest lovende pladedebuter - CDen "Analog", der netop er udkommet.

Den danske sangerinde Solveig Sandnes, der har været forsanger i Lovebites og en del af duoen Er De Sjældne, er død.

Sangerinden Solveig Sandnes er død.

Henrik Olesen, der var ven og tidligere bandkollega med Solveig Sandnes bekræfter dødsfaldet over for Ekstra Bladet.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

Solveig Sandnes var forsanger i bandet Lovebites, der fik stor succes med sit debutalbum i 1997. I 1998 udgav hun et soloalbum, og hun har siden også været en del af duoen Er De Sjældne.

– Jeg fik beskeden tidligere i dag af Solveigs datter, siger en tydeligt berørt Henrik Olsen til Ekstra Bladet.

– Hun sov ind tidligere i dag, fortæller han om sin gode ven, som han har kendt siden 1996, hvor de begyndte at lave musik sammen.

Solveig Sandnes har igennem en lang årrække lidt af brystkræft, som spredte sig til knogler og lever, så hun blev uhelbredeligt syg. sygdommen har nu kostet hende livet.

I 2015 oprettede nogle af Solveig Sandnes’ venner en indsamling til en behandling i Tyskland, og på under uge blev der samlet de 100.000 kroner ind, som var målet.

Dansk ungdomsstjerne er død: -Var fræk som en slagterhund

Sidste år fortalte Solveig Sandnes om sin kræftbehandling til DR. Hun blev interviewet i forbindelse med, at hun deltog i et forsøg med en ny type behandling, der var specielt målrettet efter ens gener.

– Jeg har været gennem rigtig mange behandlinger, og min cancer er blevet sværere og sværere at behandle. De typer medicin, jeg har fået, har haft en kortere og kortere virkningsperiode, og min onkolog og jeg blev derfor enige om, at vi skulle se, om der var nogle forsøg, fortalte Solveig Sandnes til DR.

Del din kommentar

Forsiden lige nu