Se billederne: Benny Andersen bisat

torsdag d. 23. august 2018 kl: 18. 14 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Et tilløbsstykke.

I strålende solskin blev den folkekære digter, forfatter, pianist og komponist Benny Andersen torsdag bisat i Sorgenfri Kirke.

Præsident er pludselig død

Allerede en time før bisættelsen, der startede klokken 14, begyndte venner, bekendte og familie at ankomme til kirken, der ligger nær Benny Andersens mangeårige hjem i Lyngby.

Blandt de ankomne er musikeren Povl Dissing, musiker og komiker Eddie Skoller, journalist Karen Thisted, tidligere udenrigsminister Per Stig Møller, præst og forfatter Johannes Møllehave og forfatter Lise Nørgaard.

Sognepræst Søren Hermansen forestod bisættelsen i Sorgenfri Kirke, en moderne kirke opført i 1966 med udsigt til Lyngby Sø.

Snøvsens far

Benny Andersen døde torsdag den 16. august, 88 år gammel, i sit hjem i Sorgenfri, hvor hans kone Elisabeth Ehmer holdt ham i hånden til det sidste, fortalte hun selv til B.T.

Andersen var på mange måder en folkets digter og står bag kendte værker som “Svantes Viser” og “Snøvsen”.

I sine unge år arbejdede han en kort overgang på et reklamebureau og fra 1949 til 1962 som bar- og orkesterpianist, mens han samtidig lagde an til sit musikalske og litterære virke, der fra 1963 holdt Benny Andersen beskæftiget på fuldtid.

Kontakten med det brede publikum blev for alvor etableret med lp’en “Svantes viser” fra 1972, hvor Povl Dissing lagde stemme til Bennys ord og melodier.

Visen “Svantes lykkelige dag” kendes af ung og gammel og er med den frisklavede kaffe og ostemadden blevet et nationalt symbol på glæden ved hverdagen.

Ingen blomster, tak

Talentet blev også investeret i radio- og tv-spil. Selv følte Benny Andersen sig først og fremmest som lyriker, og både hans digte og noveller blev oversat til flere sprog.

I forbindelse med sin 70-års fødselsdag i 1999 blev Benny Andersens “Samlede digte” en bestseller, som kun er få digtere forundt herhjemme.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

I forbindelse med Benny Andersens dødsannonce blev det fortalt, at han i stedet for blomster til bisættelsen ønskede, at der blev doneret penge til udsatte børn.

“I stedet for evt. blomster kan man betænke Benny Andersen Prisen. Beløbet går udelukkende til udsatte børn. Spar Nord 9280 – 4575631792 mrk. “Snøvsen””, står der i dødsannoncen ifølge Billed-Bladet.

Del din kommentar

Forsiden lige nu