Se billederne: Kendte i islandsk ekstase

tirsdag d. 28. juni 2016 kl: 7. 47 Af: Ritzau Fokus
Paprika Steen fejrer Islands choksejr over England i EM i fodbold.
Paprika Steen fejrer Islands choksejr over England i EM i fodbold. Foto: American Foto Featues/colourpress.com/COLOURPRESS.COM

Fodboldtriumfen var total mandag aften, da Island helt sensationelt baskede England i EM og nu er klar til kvartfinalen.

Det islandske sensationshold i fodbold sparkede sig mandag aften forbi det fodboldfloppende engelske mesterhold og sikrede sig dermed en plads i kvartfinalen mod værtslandet Frankrig under dette års EM.

England scorede allerede efter fire minutter, men det satte flammer i den islandske vulkan, og de trodsige vikinger bed fra sig og scorede to mål inden kampens slutfløjt.

Sensationssejren har fået en lang række celebre roligans til at juble over vores sensationelle nordiske naboer på Instagram.

– Englands manager blev betalt 4,6 millioner pund om året. Islands manager er deltidstandlæge, skriver “En kongelig affære”-skuespilleren Cyron Melville til et billede, hvor de islandske fodboldspillere fejrer sejren med de mange fans på tilskuertribunen.

Melville portrætterede Brian Laudrup i “Sommeren ’92”, som handler om Danmarks EM-sejr, og hans medspiller Mikkel Boe Følsgaard, der gav den som Kim Vilfort i filmen, fejrede også islændingenes fodboldtriumf.

– Jeg er netop blevet tilbudt rollen som Kolbeinn Sigþórsson i den nye film “Sommeren 16”, joker han med henvisning til den islandske målscorer.

“Vikinger”

Suspekt-musikeren Rune Rask jubler over islændingenes sejr i hashtagget “vikinger”, mens radioværten Simon Jul i et hashtag konstaterer, at sejren er en “ny saga” med henvisning til den islandske fortæller-tradition.

Også skuespillerinden Paprika Steen fejrer sejren, og det gør hun på et foto af landets flag, mens kollegaen Ellen Hillingsø hylder islændingenes pragtpræstation med et billede af kampens slutresultat.

Ellen Hillingsø: -Jeg må hæve mig over forventningerne

Kvartfinalen mellem Island og Frankrig bliver spillet søndag klokken 21 i Paris.

Se nogle af billederne her:

Melville:

England's manager was paid $4.60 million a year. Islands manager is a part-time dentist. 🇮🇸🙌🏽

A photo posted by Cyron Melville (@cyronmelville) on


Boe Følsgaard:

Jeg er netop blevet tilbudt rollen som Kolbeinn Sigthorsson, i den nye film "Sommeren 16" I en biograf nær dig.

A photo posted by Mikkel Boe Følsgaard (@mikkelboefolsgaard) on


Rask:

Jaaaaa Island 🇮🇸❤️ #vikings

A photo posted by Rune Rask (@runerask) on


Flere kendte danskere har skiftet navn

Jul:

ÍSLAND #TheNewSaga

A photo posted by @simonjul1977 on


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu