Se billederne: Prins Oscar døbt i Sverige

fredag d. 27. maj 2016 kl: 14. 31 Af: Ritzau Fokus
Sveriges kronprinsesse Victoria, holder prins Oscar, mens storesøster prinsesse Estelle ser til med store øjne i Slotskirken i Stockholm.
Sveriges kronprinsesse Victoria, holder prins Oscar, mens storesøster prinsesse Estelle ser til med store øjne i Slotskirken i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer/AP
 

Kirken var fuld af småbørn, da den nyeste tilføjelse til den svenske kongefamilie blev døbt fredag.

Estelle, Leonore, Nicolas, Alexander – og nu også lille Oscar. Det svenske kongehus har på under fem år fået fem små tilføjelser til familien. Og fredag den 27. maj blev den nyeste tilføjelse, prins Oscar, døbt i Slotskirken i Sverige.

Kongehuset deler nyt sødt billede af kronprinsparrets børn

Men det var ikke kun den forøgede svenske familie, der var inviteret med i kirken for at navngive kronprinsesse Victorias yngste, der blev født den 2. marts. Kronprinsepar fra begge de nordiske naboer var nemlig også med til fejringen.

Man skulle dog holde tungen lige i munden for at finde ud af de skandinaviske kongelige par. Kronprins Frederik ankom til kirken sammen med norske kronprinsesse Mette-Marit, mens kronprinsesse Mary og kronprins Haakon sad sammen og ventede på dem i kirken.

Nobel årsag til partnerbytte

Grunden til det midlertidige partnerbytte var dog af en nobel årsag. Både Frederik og Mette-Marit var nemlig udpeget til at skulle stå fadder til den lille nye prins sammen med blandt andre prinsens moster, prinsesse Madeleine.

Under ceremonien, der blev livestreamet på kongehusets hjemmeside, fik den kongelige familie sit at se til med de mange royale rollinger. For blandt andet legede Prinsesse Estelle, der er storesøster til den nydøbte prins, på kirkegulvet sammen med sin to år yngre kusine Leonore.

Der var dog fuldstændig ro, da den stolte far prins Daniel fik lov til at sige sin søns navn højt: Oscar Carl Olof.

Kongehuset afslører: Der er taget nye billeder af prinsen og prinsessen

Her kan du se de mange billeder fra dåben.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu