Se billederne: Royalt besøg i Saudi-Arabien

onsdag d. 2. marts 2016 kl: 12. 28 Af: Ritzau Fokus

Kronprinsparret fik hilst på skolebørn og spændt hjelmen på den lokale byggeplads under deres statsbesøg i Saudi-Arabien.

Kronprinsparret besøgte på første dag af statsbesøget Saudi-Arabiens royale familie.

Kronprinsparret besøgte på første dag af statsbesøget Saudi-Arabiens royale familie. Foto: Khan Tariq Mikkel/Polfoto

Det har været en travl tur for kronprinseparret, der har været i Saudi-Arabien for at udbrede kendskabet til danske produkter

Det danske kronprinsepar har haft travlt under deres meget omtalte besøg i Saudi-Arabien. Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har nemlig fået en række smagsprøve på de danske aktiviteter, der er placeret i det mellemøstlige land, siden deres ankomst 28. februar.

Her skal kronprinsparrets Kulturpris uddeles

Kongehuset har offentliggjort billeder fra det royale besøg. Her ses kronprinseparret i fuld gang med at udbrede kendskabet til danske produkter, blandt andet ved at overrække H.K.H. Prins Henriks Æresmedalje, der gives til danskere, som har gjort en særlig indsats for at promovere danske produkter i udlandet.

Tirsdag besøgte kronprinseparret den nye økonomiske bydel i hovedstaden Riyadh, som endnu ikke er meget mere end en byggeplads. Under besøget måtte kronprinsessen komme sin mand til undsætning, da sikkerhedshjelmen skulle spændes.

Besøget varer til 3. marts

Billederne viser også en storsmilende kronprinsesse Mary, der sammen med en gruppe skolebørn blev præsenteret for en ny danskdesignet legeplads.

Onsdag går statsbesøget videre til nabolandet Qatar, hvor kronprinseparret blandt andet skal besøge det danske olie- og gasselskab Maersk Oil, der er ejet af A.P. Møller – Mærsk.

Under besøget lægger parret også vejen forbi et museum for islamisk kunst i hovedstaden Doha.

Besøget i Qatar varer frem til 3. marts, hvor det royale par slutter af med at spise frokost sammen med emiren af Qatar, Tamim bin Hamad al-Thani.

Kan du svinge den royale køkkenkniv?

Se også billederne fra byggepladsen og legepladsen her.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu