Se de flotte nye billeder af Frederik og Mary

fredag d. 26. august 2016 kl: 12. 57 Af: Ritzau Fokus

Som en del af udstillingen "Ikoniske portrætter" har den anerkendte fotograf Marco Grob også taget billeder af det danske kronprinspar.

Han har taget billeder af præsidenter, fremtrædende politikere, videnskabsfolk, verdensstjerner, musikere og skuespillere, og som en del af udstillingen “Ikoniske portrætter” har den anerkendte schweizisk-amerikanske fotograf

Marco Grob nu også foreviget kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til samlingen.

Åbning af udstilling

Torsdag eftermiddag var der så officiel åbning af særudstillingen på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, og kronprinsesse Mary var blandt de deltagende.

Og kronprinsessen selv var meget imponeret over portrætterne og Grobs særlige fototeknik, fortalte hun til det fremmødte tv-hold fra Billed-Bladet.

– Jeg synes, han har fanget noget af os begge (hende og kronprins Frederik, red.). Han var meget hurtig, det var meget afslappet. Han bruger lys på en helt anden måde, end hvad vi har oplevet før, sagde kronprinsessen til ugebladet.

– Man er altid lidt nervøs, når man skal stå foran et kamera, der skal afsløre alt om en, lød det blandt andet fra den storsmilende kronprinsesse til Billed-Bladet.

Første fotografering af kongelige

For mesterfotografen, der har taget billeder af både Hollywood-stjernen George Clooney og den forhenværende amerikanske præsident George W. Bush, var oplevelsen helt særlig.

– Jeg har fotograferet mange statsoverhoveder gennem tiden, men aldrig før kongelige. Det var en fornøjelse at fotografere kronprinsparret, som var meget venlige og imødekommende, har Grob sagt i en pressemeddelelse.

Udstillingen kan ses i særudstillingslokalerne i Prinsessefløjen fra 26. august og året ud.

Se billederne: Kronprinsen er tilbage efter sin operation

Det danske kongehus har delt et billede fra åbningen på sin officielle Instagram-profil, hvor kronprinsessen står midtimellem Marco Grob og sit portrætfoto.

Efter smertefuld lidelse: Her er Frederiks første opgaver

Se billedet her:

Den schweizisk-amerikanske fotograf Marco Grobs portrætter af Kronprinsparret blev i dag vist frem for første gang. Billederne er en del af udstillingen "Ikoniske Portrætter" på Det Nationalshistoriske Museum. 📸 Scanpix

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) on


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu