Se de kendtes reaktion på Conchita-sejr

søndag d. 11. maj 2014 kl: 14. 03 Af: Ritzau Fokus
 

Der var også glæde at spore blandt kendte danskere på det sociale medie Twitter, da den transkønnede østriger Conchita Wurst i går hev sejren hjem ved Eurovision Song Contest.

Der var også glæde at spore blandt kendte danskere på det sociale medie Twitter, da den transkønnede østriger Conchita Wurst i går hev sejren hjem ved Eurovision Song Contest. Foto: JENS DRESLING POLFOTO

Den transseksuelle østriger Conchita Wursts sejr ved Eurovision Song Contest fik en række kendte danskere til at gribe ud efter Twitter.

Kendisser på stribe opgiver retssag om erstatning mod én person

En lang række velkendte danske ansigter sad klar ved det sociale medie Twitter, da den østrigske sangerinde Conchita Wurst lørdag aften løb med sejren i finalen ved årets Eurovision Song Contest i København.

Fælles for de fleste var stor hyldest til den skæggede transperson – krydret med et par vittige kommentarer.

En af de glade seere var den danske musiker Bryan Rice, der selv har Grand Prix-erfaring. To gange, i 2010 og senest i år, har den 35-årige sanger stillet op til det danske Melodi Grand Prix.

– DET er essensen af musik, folkens!!! En sejr for KÆRLIGHEDEN!!, tweetede Rice.

En anden tidligere Grand Prix-deltager og nuværende kendiskok i madkonkurrencen Masterchef, sanger Tim Schou, var også klar med et glædesudbrud.

– Jep!!! Jeg gør det!!!! #wurstifyme tillykke til det største frihedsikon i moderne tid, tweetede han vedlagt et beskægget selvportræt.

Også blandt landets folkevalgte politikere var der glæde at spore.

– Det er så f****** stort at Østrig vinder, tweetede tidligere kulturminister Uffe Elbæk.

– Til lykke til Østrig! En vinder er en vinder – men Kliché lovesong er stadig min bedste sang, lød det ærligt fra Radikale Venstres formand Margrethe Vestager.

– Østriiiiiiiig! Hvor er det stort. Conchita tillykke, skrev tidligere miljøminister Ida Auken ligeledes fra Radikale Venstre.

Blandt de mere skarpe udbrud var komiker Sebastian Dorset, der tilsyneladende ikke kunne dy sig for at smide en kæk kommentar til vinderens besvær med at træde op på scenen.

– Jeg blev rørt da Conchita Wurst råbte “We are unstoppable!” Lige til jeg kom i tanke om at hun blev hjulpet op ad scenetrappen, tweetede han.

Derfor lader royal familieforøgelse vente på sig

Trods kendisglæden var de blot en dråbe i vandet i forhold til det samlede antal tweets, der ifølge DR nåede op på 5 millioner i løbet af finalen.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu