Se hemmelige fotos af royalt skandalepar her

tirsdag d. 24. maj 2016 kl: 20. 00 Af: Ritzau Fokus
Kong Edward opgav alt for kærligheden til Wallis Simpson.
Kong Edward opgav alt for kærligheden til Wallis Simpson. Foto: John Rous/AP
 

I 1936 abdicerede Storbritanniens kong Edward, så han kunne være sammen med sit livs kærlighed, den fraskilte jetsetter Wallis Simpson.

Kærlighed overvinder alt.

Sådan endte dramaet for Storbritanniens forhenværende kong Edward, der forelskede sig i den fraskilte amerikanske jetsetter Wallis Simpson i 30’erne.

Landets daværende premierminister gav monarken valget om at opgive kærligheden eller tronen, og regenten valgte det sidste.

– Jeg ved, at det ville være umuligt for mig at udføre mine pligter som konge uden hjælp og støtte fra den kvinde, jeg elsker, sagde han i en radiotale til befolkningen om beslutningen om at abdicere.

Forhold startede i det skjulte

Parret havde forelsket sig hovedkulds i hinanden til et fint selskab og forblev uadskillelige siden. Forholdet startede i det skjulte, men nu er over 200 billeder fra parrets første tid sammen kommet frem.

De mange billeder lå i et skjult fotoalbum tilhørende Edward og Wallis Simpsons vennepar, som var med dem på et krydstogt under starten af deres forhold.

Billederne rummer motiver af parret, der svømmer i havet, nyder en picnic og poserer i de naturskønne omgivelser. Også fotos af firkløveret til fest i Skotland florerer i det indtil nu hemmeligholdte album.

Billeder sat til salg

Barnebarnet til Edward og Wallis Simpsons vennepar, der nu er i besiddelse af albummet, har nu valgt at sætte det til salg for 384.000 danske kroner.

– Albummet har ligget sikret i en kælder i Canada i over 80 år, siger auktionarius Kerry Taylor til The Telegraph.

– Barnebarnet til Edward og Wallis Simpsons vennepar vidste ikke rigtig, hvad det var, før hun fandt ud af, hvor stor en betydning albummet har. Hun er dog ikke følelsesmæssigt tilknyttet billederne, og derfor bliver de sat til salg, fortæller auktionarius.

Efter kong Edward abdicerede, flyttede han og Simpson til Frankrig, mens tronen gik til Edwards lillebror, den stammende kong ­George, der er far til landets nuværende regent, dronning Elizabeth.

Se nogle af billederne her.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu