Video: Hertuginde lægger stemme til tegnefilm

tirsdag d. 17. januar 2017 kl: 11. 31 Af: Ritzau Fokus
Camilla hertuginden af Cornwall
I en ny animeret promoveringsvideo opfordrer Storbritanniens hertuginde Camilla britiske børn til at deltage i en novellekonkurrence. Foto: Keld Navntoft/Scanpix (Arkivfoto)

I en ny animeret promoveringsvideo opfordrer Storbritanniens hertuginde Camilla britiske børn til at deltage i en novellekonkurrence.

De kongelige optræder ofte i mange forskellige sammenhænge, men sjældent som tegneseriefigurer, som de endda selv har indvilget i.

Taknemmelig hertuginde jubler over opbakning

Ikke desto mindre har Storbritanniens nationale public service-station, BBC, netop lanceret en animeret promoveringsvideo i anledning af stationens årlige novellekonkurrence, 500 Words, for børn.

Hertuginde lægge selv stemme til

Her lægger den 69-årige royale brite hertuginde Camilla stemme til sig selv som tegneseriefigur.

Videoen opfordrer britiske børn til at lade fantasien få frit spil og forfatte en fortælling på 500 ord.

– Der er tusinder af historier rundt omkring dig, der bare venter på at blive fortalt, lyder opfordringen i videoen, inden den animerede hertuginde i rollen som en særlig fe dukker op.

– 500 ord – er du klar til et eventyr?, spørger hertuginde Camilla, der altså selv har speaket stemmen til sig selv i en animeret udgave.

I år er det syvende gang, at BBC afholder 500 Words-konkurrencen. Sidste frist for at indsende sin historie er 23. februar.

Finale sendes live

Finalen finder sted 16. juni på Tower of London i den engelske hovedstad, London, og der bliver livetransmitteret på stationens radiokanal BBC Radio 2.

Hertuginde Camilla, der er gift med prins Charles, er blandt jurymedlemmerne, der skal læse sig igennem de britiske børns bud og kåre årets bedste fortælling.

Når vinderhistorien er udvalgt, kommer der en helt særlig gæst og læser historien højt.

Tidligere har konkurrencen haft besøg af skuespilleren Benedict Cumberbatch og Hollywood-stjernen Tom Hiddleston, der havde hovedrollen i den Susanne Bier-instruerede hitserie “Natportieren”.

Kontroversiel hertuginde fylder 70 år

Se videoen her:

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu