Se videoen: Her snotter mand efter Pia Kjærgaard

fredag d. 17. juni 2016 kl: 7. 27 Af: Ritzau Fokus
Pia Kjærsgaard
En mand sendte en snotklat i retning af Pia Kjærsgaard. Foto: Nils Meilvang/Scanpix (Arkivfoto)
 

Folketingets formand ringede til politiet, efter at en mand angiveligt snottede i retning mod hende.

En 46-årig mand, der torsdag eftermiddag blev anholdt og mistænkt for at sende en snotklat i retning mod Folketingets formand på Folkemødet på Bornholm, er blevet løsladt igen.

Pia Kjærsgaard glæder sig over en bevægende bisættelse

– Det var ikke ham, siger Carsten Andersen fra politiet på Folkemødet.

Manden blev i første omgang anholdt, efter at folketingsformand Pia Kjærsgaard (DF) torsdag kontaktede politiet og fortalte, at en mand havde snottet mod hende, idet han gik forbi. Manden satte fingeren op til næseboret og sendte en snotter i retning mod Folketingets formand, fortæller Finn Tørngren Sørensen, der er pressesekretær for blandt andre Folketingets formand.

– Hun føler sig helt klart krænket, siger han.

Kjærsgaard blev ikke ramt

Snottet ramte dog ikke.

Den 46-årige, der er fra København, blev anholdt på baggrund af et signalement, men politiets efterforskning har vist, at han ikke havde noget med sagen at gøre. Derfor er manden løsladt af politiet efter endt afhøring.

Ifølge Carsten Andersen har politiet ikke anholdt nogen anden mistænkt i sagen.

Hvis det lykkes at finde frem til gerningsmanden, vil den pågældende formentlig blive sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

– Politiet tager naturligvis sager, hvor folkevalgte udsættes for ubehageligheder alvorligt, og derfor vil politiet også fortsætte med at lede efter gerningsmanden, siger politiet i en pressemeddelelse.

Kjærsgaard: – Et angreb på demokratiet

Hændelsen på Bornholm kommer, efter at forhenværende justitsminister Morten Bødskov (S) tidligere på ugen fik en knytnæve i hovedet, noget som Pia Kjærsgaard selv kaldte “et angreb på demokratiet.”

Det er langt fra første gang, at Pia Kjærsgaard selv bliver antastet. Blandt andet måtte hun i 1998 søge tilflugt i en bank, da hun blev jagtet af autonome på Nørrebro.

Folkemødet begyndte torsdag og fortsætter til søndag. Der vil være cirka 3000 debatter og arrangementer.

Se videoklippet nedenunder, hvor manden snottede i retning af Pia Kjærsgaard…

Pia Kjærsgaard om prins Henrik: - En verdensmand er gået bort

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu