Prinsesser dømt for slavelignende forhold

fredag d. 23. juni 2017 kl: 19. 23 Af: Ritzau Fokus
Shekha Alnehayan
Menneskesmugling og nedværdigende behandling af private tjenestefolk endte fredag med 15 måneders betinget fængsel og bødestraf til otte arabiske prinsesser. Foto: Dirk Waern/Scanpix.

Otte arabiske prinsesser har fået fængselsstraf for dårlig behandling af tjenestefolk på tur til Bruxelles.

Menneskesmugling og nedværdigende behandling af private tjenestefolk endte fredag med 15 måneders betinget fængsel og bødestraf til otte arabiske prinsesser.

Det drejer sig om prinsesse Shekha Alnehayan fra Abu Dhabi og hendes syv døtre.

Prinsesserne lejede deres sædvanlige luksussuiter på det daværende Conrad Hotel i den belgiske hovedstad Bruxelles i flere måneder i 2008.

Her havde de ansat kokke, tjenestepiger og babysittere.

Måtte ikke forlade etagen

Men de ansatte måtte aldrig forlade den etage, hvor de arabiske kongelige boede.

De mere end 20 ansatte måtte arbejde nat og dag, og de måtte opfylde hvert eneste af prinsessernes ønsker. De ansatte fik ikke mad nok, ingen værelser og ingen seng.

Politi og repræsentanter for det belgiske arbejdsministerium gennemførte til sidst en razzia på den lukkede hoteletage på det luksushotel, som mange regeringschefer foretrækker at bo på under ophold i Bruxelles.

Politiets indgriben kom, efter at en tjenestepige var flygtet fra hoteletagen og røbede de skrækkelige forhold i en af storbyens luksusenklaver.

Det har nu resulteret i en betinget fængselsstraf på 15 måneder og en bøde på 165.000 euro – omkring 1,23 millioner kroner – til de otte prinsesser.

Halvdelen af bøden skal betales med det samme. Resten skal betales i tilfælde af, at de otte prinsesser vender tilbage til Belgien.

En del af bødepengene vil gå til de tjenestefolk, der blev udsat for den nedværdigende behandling.

Sagen har været under opbygning siden 2008. De otte anklagede i sagen har ikke været til stede under retssagen. De har i stedet været repræsenteret af advokater, hvilket er muligt i henhold til den belgiske lovgivning.

/ritzau/Reuters

Del din kommentar

Forsiden lige nu