Sidse Babett Knudsen har fødselsdag

onsdag d. 22. november 2017 kl: 5. 29 Af: Elo Christoffersen
Sidse Babett Knudsen har fødselsdag
Sidse Babett Knudsen kan i dag fejre sin 49 års fødselsdag. Foto: MARTIN BUREAU/Scanpix (Arkivfoto)

I dag kan skuespillerinden fejre sin fødselsdag.

Skuespillerinden Sidse Babett Knudsen har fødselsdag. Hun fylder i dag, onsdag, 49 år.

Sidse Babett Knudsen fik sit store gennembrud i 1997 med den improviserede komedie Let’s get lost, for hvilken hun modtog både Robert og Bodilprisen for bedste kvindelige hovedrolle.

Efter kritikersuccesen med sin debut har Sidse Babett Knudsen været betragtet som en af de bedste danske skuespillerinder i sin generation.

Dramaserie med Sidse Babett fører ved Emmy-nominering

Medvirkede i “Den eneste ene”

I 1999 spillede hun hovedrollen som Sus i Susanne Biers kultfilm Den eneste ene, for hvilken hun modtog en Robert og en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle i 2000.

Hun har også opnået nomineringer for sine hovedroller i filmene Monas Verden (2001) og Efter brylluppet (2006).

Sidse Babett Knudsen har opnået international anerkendelse for sin førende rolle som den fiktive danske statsminister Birgitte Nyborg Christensen i DR-serien Borgen.

Filmografi

Let’s get lost (1997)
Motello (1998)
Den eneste ene (1999) – Sus
Mifunes sidste sang (1999)
Max (2000)
Mirakel (2000)
Monas Verden (2001)
Fukssvansen (2001)
Se til venstre, der er en svensker (2003)
Villa Paranoia (2004)
Fakiren fra Bilbao (2004)
Efter brylluppet (2006) – Helene
Til døden os skiller (2007) – Bente Bundgaard
Blå mænd (2007/2008) – Lotte Markman
Over gaden under vandet (2009)
Parterapi (2010)
Sover Dolly på ryggen? (2012)
Kapgang (2014)
L’Hermine (2015)
Inferno (2016) – Elizabeth Sinskey
La fille de Brest (2016) – Emmanuelle Bercot

Serier

Juletestamentet (1995)
Charlot og Charlotte (1996)
Strisser på Samsø (1997-1998)
TAXA (1997-1999)
Drengen de kaldte Kylling (1997)
Gufol mysteriet (1997)
Borgen (2010-2013) – Birgitte Nyborg Christensen
1864 (2014)
Westworld (2016)

Kilde: Wikipedia.

Del din kommentar

Forsiden lige nu