Chok i “House of Cards”: Kevin Spacey er endegyldigt ude

mandag d. 4. december 2017 kl: 19. 58 Af: Ritzau Fokus og Jesper Werge, jw@kendte.dk

Den sidste sæson af serien "House of Cards" bliver uden Kevin Spacey, der ellers har spillet den altoverskyggende hovedrollen i seriens første fem sæsoner som Frank Underwood.

Streamingtjenesten Netflix Inc. har mandag den 4. december sendt både en god og en dårlig nyhed ud.

Den gode er, at man begynder produktionen af sjette og sidste sæson af “House of Cards” i 2018.

Den dårlige er – hvis man ellers er til pragtpræstationer inden for skuespil – at den hidtidige hovedrolleindehaver Kevin Spacey ikke vil medvirke.

Strækker sig over 73 afsnit

– Vi har lavet en aftale om at producere seks sæsoner. Det vil blive en sæson på otte episoder, og produktionen vil starte tidligt i 2018, og den vil ikke involvere Kevin Spacey, siger Ted Sarandos, indholdschef hos Netflix, på en mediekonference.

Dermed kommer “House of Cards” sammenlagt til at strække sig over 73 afsnit.

Kevin Spacey har spillet den mandlige hovedrolle i serien, hvor han har portrætteret den korrupte politiker Frank Underwood.

Stjerne bliver anklaget for forfærdelige overgreb: Politiet klar med overraskende nyhed

En politiker, der undervejs blev præsident, og som hele vejen igennem har haft sin kone, Claire Underwood, ved sin side.

Wright og Spacey vandt priser

Hun spilles af Robin Wright – og Ted Sarandos understreger, at den sidste sæson vil være med Robin Wright i hovedrollen.

Serien har været yderst populær – og så sent som i 2015 fik Kevin Spacey en Golden Globe for sin rolle.

Året forinden havde Robin Wright modtaget en Golden Globe.

Serien blev blandt andet rost for sin måde at fremstille præsident-embedet i USA på. Serien har ikke givet det mest charmerende indtryk.

Anklaget for upassende opførsel

Den 4. november 2017 kappede Netflix alle bånd til den 58-årige skuespiller, efter beskyldninger om upassende opførsel over for blandt andre mindreårige drenge.

– Netflix vil ikke være involveret i yderligere produktion af “House of Cards”, der inkluderer Kevin Spacey, oplyste streamingtjenesten i en udtalelse.

House of Cards-stjerne: Det har været hårdt efter Spaceys exit

Skandalen begyndte at rulle i slutningen af oktober, hvor den i dag 46-årige skuespiller Anthony Rapp gav et interview til internetmediet Buzzfeed News.

Han beskyldte Spacey for at have gjort seksuelle tilnærmelser mod ham i 1986. Dengang var Anthony Rapp 14 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu