Signe Svendsen klar med sit tredje album

tirsdag d. 16. februar 2016 kl: 13. 00 Af: Elo Christoffersen
 
Signe Svendsen er klar med sit tredje album. Pressefoto.

Signe Svendsen er klar med sit tredje album. Pressefoto.

På Signe Svendsens tredje album Rift, beskriver hun skæbner med skrammer, uperfekte drømmere og de stædigt elskende. Som tekstforfatter og musiker er hun direkte og tydelig som aldrig før.

Signe Svendsen er allerede et veletableret navn på den danske musikscene. Hun spiller riget rundt for fulde huse og et stærkt voksende publikum.

Nu er hun klar med et nyt album, der viser en musiker og sangskriver i udvikling. Med sine vedkommende tekster på dansk, lægger hun ord og stemme til sin egen generation. Det gennemgående for sangene på Rift er, at de kommer fra en voksen kvindes hånd. En der kan iagttage livet uden at stå magtesløs og fortabt midt i det. På Rift er vores fejl tilgivet og drømmene er på dagsordnen. Kærligheden er der også – i sin ærlige og virkelighedsnære form.

– På en måde er Rift en hyldest til det uperfekte menneske. Vi har brugt meget tid på at udpege vores mangler, optimere os selv, for at kunne yde mere – men i bund og grund er vi fulde af fejl og har alle nederlag i bagagen. Hvorfor løbe fra det?, spørger hun.

Længere frem på stolen

Efter at have turneret flittigt i kølvandet på hendes andet album, Kun De Faldne Rejser Sig Igen, tog Signe Svendsen fri for at skrive. Langt fra det pulserende turnéliv skrev hun sangene med et helt bestemt fokus.

– Jeg havde et ønske om at nå frem til et mere direkte sprog, både i teksterne og melodisk. Det føler jeg virkelig er lykkes på det her album. Sangene er personlige og ærlige, de har en enkelhed over sig, som jeg virkelig godt kan li’, siger Signe Svendsen i en pressemeddelelse.

Præget af nysgerrighed

Samarbejdet med producer Lars Skjærbæk omkring Rift har fra starten været præget af en umiddelbar nysgerrighed. Musikken er på én gang rå og legesyg.

– Fra starten besluttede vi os for, at vi ikke ville vride armen rundt på sangene, for at få dem til at passe ind i en bestemt genre. Her er der plads til både banjo og synthesizer.

Albummet viser klart, at Signe Svendsen formår at flytte sin sangskrivning og lyd, samtidig med hun holder fast i dybden, nærværet og det strejf af ’Nordicana’, der kendetegner hende. Selv beskriver hun udviklingen som, ”at rykke længere frem på stolen.”

Album og koncerter

Albummet følges op af en turné i foråret 2016, billetter er allerede i salg.

29/4 – Holstebro, Musikteatret
30/4 – Odense, Magasinet
4/5 – Årup, Industrien
5/5 – Århus, Musikhuset
6/5 – Aalborg, Skråen
7/5 – Rønne, Musikhuzet

Del din kommentar

Forsiden lige nu