Skabte en af verdens smukkeste tegnefilm: Nu er han død – 106 år gammel

mandag d. 2. januar 2017 kl: 12. 17 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Hans helt særlige evner lovprises.

Det er ikke sikkert, du rent faktisk har hørt hans navn før, men Tyrus Wong har rent faktisk været dybt involveret i skabelsen af et af de bedste minder, mange børn og voksne har om tegnefilm. Især den smukke og stilskabende film om Bambi var hans mesterstykke.

Nu er han død, 106 år gammel, skriver engelske BBC.

I en erklæring udsendt af Walt Disney Family Museum fremgår det, hvor stor pris, Walt Disney-filmskaberne rent faktisk satte på Tyrus Wong.

Præsident er pludselig død

– Hans indflydelse på den kunstneriske sammensætning af animationsfilmen Bambi kan ikke overvurderes, skriver det.

En unik stil

Nu afdøde Wong blev ansat hos Disney i 1938 som en såkaldt “inbetweener”, der står for at tegne de hundredvis af tegninger, der lægges mellem faste billeder for at kreere illusionen, der får tegnefilmsfigurerne til at bevæge sig.

– Walt Disney så, at Tyrus var i stand til at producere prægtig kunst, der ikke nødvendigvis lignede en skov, men i stedet føltes som en skov. Walts vision for filmen Bambi og brugen af Tyrus’ arbejde har stadig indflydelse på film den dag i dag, skriver Walt Disney-museet.

Allerede efter tre år hos Disney forlod Wong selskabet til fordel for Warner Bros.

Forlod sin familie

Tyrus Wong døde fredfyldt i sit hjem med sin familie omkring sig 30. december sidste år. Netop familien er et vigtigt punkt i Tyrus Wongs liv. Som barn emigrerede han nemlig sammen med sin far fra Kina til USA og forlod sin mor og søster i det ellers dengang lukkede land.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

Begge så Wong aldrig nogensinde igen.

Efter sin pension begyndte han at bygge bambus-drager, men modtog også mange priser som anerkendelse af sit arbejde.

Del din kommentar

Forsiden lige nu