Skammerens Datter tager på Danmarks-turné

fredag d. 25. marts 2016 kl: 17. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Musicalen Skammerens Datter tager ud i landet fra april. Pressefoto

Musicalen Skammerens Datter tager ud i landet fra april. Pressefoto

Den succesfulde musicalopsætning af Skammerens Datter har turnépremiere den 23. april 2016 på Musikhuset i Aarhus

Dramatiseringen af Lene Kaaberbøls bestseller “Skammerens Datter” spillede for fulde huse, da den blev sat op i form af en fantasymusical på Østre Gasværk Teater i 2012, lyder det i en pressemeddelelse.

I fortællingen om Skammerens Datter følger vi Dinas rejse gennem skovene over Dunarks slimede dragegrotter til alkymistens lune værksted og det truende folkemylder ved skafottet. De skrå brædder er forvandlet til et magisk univers, hvor gys og fryd, drageblod og nordiske middelaldertoner hersker.

Musikken spilles live af svenske Westra Aros Pijpare med Bertil Färnlöf i spidsen. Turnéforestillingen er skabt i et samarbejde mellem Østre Gasværk Teater og Gurs Teater.

Original “Dina” på scenen

Rollen som Dina, Skammerens Datter, spilles af Amalie Fjeldmose, som også spillede rollen i den originale opsætning på Østre Gasværk. Forestillingen byder på flot scenografi, over 100 kostumer, en ti meter lang drage og 26 medvirkende skuespillere og sangere, heriblandt Nastja Arcel i rollen som Skammeren, foruden Mikkel Mathew, Nis Bank-Mikkelsen, Jens Andersen, Jakob Randrup og Mikkel Vadsholdt.

Skammerens Datter har turnépremiere 23. april på Musikhuset i Aarhus. Herefter turnerer succesforestillingen Danmark rundt med stop i Holstebro, Sønderborg, Silkeborg, Ringsted, Skive, Vejle, Esbjerg, Randers, Albertslund og Odense.

Del din kommentar

Forsiden lige nu