Skandale-brødre har begravet stridsøksen

søndag d. 8. november 2015 kl: 19. 00 Af: Ritzau Fokus
 
I 2009 spillede Oasis på Orange scene på Roskilde Festival. Fire dage senere var gruppen fortid.

I 2009 spillede Oasis på Orange scene på Roskilde Festival. Fire dage senere var gruppen fortid. Foto: DJURHUUS KRISTIAN/DJURHUUS KRISTIAN

Oasis-brødrene, Noel og Liam Gallagher, har begravet stridsøksen for sammen at medvirke i en ny dokumentarfilm.

I 2009 kulminerede brødrene Noel og Liam Gallaghers turbulente forhold, da Noel Gallagher annoncerede, at hans tid i succesbandet Oasis var forbi. Siden har der været kold luft og ophedede offentlige skænderier mellem de to musikerbrødre, men nu bliver de genforenet til en ny dokumentarfilm, bekræfter The Guardian.

Oasis: Genforening i sigte?

Den kommende dokumentar bliver lavet af Mat Whitecross og “Amy”-makkerparret bestående af instruktør Asif Kapadia og producer James Gay-Rees, som også står bag dokumentarfilmen om den afdøde sangerinde Amy Winehouse. Dokumentaren “Amy” er blevet den bedst indtjenende britiske dokumentarfilm nogensinde.

Noel Gallagher har tidligere udtalt, at hvis de skulle lave en musikalsk reunion, ville det kun være for pengenes skyld. Om det er tilfældet her, har de to herrer ikke udtalt sig om, men det er noget af en bedrift bare at få dem til at samarbejde.

Har ikke haft held med at glemme vrede

Det er Noel Gallagher, som var guitarist i Oasis, som har skrevet nogle af bandets største hits som “Wonderwall” og “Don’t Look Back in Anger”. Men det med at glemme sin vrede er dog ikke noget, brødrene selv har excelleret i.

– Liam er uforskammet, arrogant, intimiderende og doven. Han er den vredeste mand, du nogensinde kommer til at møde. Han er som en mand med en gaffel i en verden fuld af suppe, sagde Noel Gallagher om sin bror i et interview med Q i 2009.

Men nu er stridsøksen altså begravet – om ikke andet så midlertidigt – for at dokumentarfilmen kan blive til virkelighed.

Dokumentarfilmen om Oasis får premiere i 2016.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu