Kendt skuespiller anklager Scientology for seksuelt misbrug

torsdag d. 10. august 2017 kl: 17. 07 Af: Ritzau Fokus
People walk past the Church of Scientology of Los Angeles building in Los Angeles
Skuespilleren Leah Remini anklager Scientology for overgreb mod børn. Foto: Mario Anzuoni/Scanpix

Leah Remini håber, at hun kan få FBI til at efterforske Scientology-religionen.

Fra barnsben var skuespillerinde Leah Remini, bedst kendt for sin rolle som Carrie i “Kongen af Queens”, tilknyttet Scientology, og ifølge hende foregår der både fysisk og seksuelt misbrug i religionen, hvor eksempelvis Tom Cruise og Elisabeth Moss er blandt de celebre medlemmer.

Scientology lancerer tv-kanal

– Scientologys regler dikterer, at børn er voksne mænd og kvinder i små kroppe. De tror, at en syvårig pige ikke skælver, hvis hun bliver kysset passioneret, fortæller Leah Remini i et interview med The Hollywood Reporter.

– Hvis et barn bliver udsat for et overgreb, kan barnet eller dets forældre ikke gå til politiet, for det er imod reglerne. Det skal ordnes internt. Overgrebsmanden vil få spirituel vejledning, mens ofret for overgrebet bliver straffet for selv at tiltrække overgrebet, siger skuespillerinden.

Håber myndigheder griber ind

Om den hjerteløse behandling af børn, der bliver udsat for overgreb, konkluderer Leah Remini:

– Der er ikke nogen ofre i Scientology. Alt, der sker for dig i Scientology, sker, fordi du fik det til at ske, siger hun.

Med sin serie “Leah Remini: Scientology and the Aftermath” håber hun at gøre flere troende fri og ideelt samle så mange beviser, at hun kan pudse FBI på den moderne trosretning.

Scientology går til angreb på skuespiller

– Jeg vil have FBI, politiet, Justitsministeriet og Skattevæsenet i gang. Hvis FBI vil have noget fra hånden, skal de bare lave en razzia. Alle, der har været i Scientology, har mapper, og alt, man nogensinde har sagt, er i de mapper, siger skuespillerinden.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu