Det sker, når du popper bumser

lørdag d. 2. april 2016 kl: 12. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 

Selvom det kan føles fantastisk at poppe bumsen på kinden, bør du virkelig lade være

Når du klemmer en bums, kommer der sædvanligvis godt med snask ud – men langt mere bliver faktisk under huden og spreder sig under overfladen. Sebum, døde hudceller og bakterier bliver tvunget ned i underhuden, og så kan en infektion spredes.

Derudover kan betændelse være så slem, at der kan komme ar, når bumsen endelig svinder ind. Og ar (modsat bumsen) er permanente, skriver Michelle Rodrigues, dermatolog ved St. Vincent’s Hospital i Melbourne for The Conversation.

Hvis du kan undgå fristelsen at klemme bumsen, vil den forsvinde af sig selv i løbet af en uges tid – uden ar. Det hvide “indhold” vil også falde ned eller poppe af sig selv.

Dansk sanger får hjertestop midt under koncert: Blev lagt i koma

Søg professionel hjælp

Langt de fleste oplever af få bumser i løbet af deres liv – også kendt som akne – op mod 80 procent af teenagere får akne i en eller anden grad. Og mange voksne får også regelmæssigt bumser.

Hvis bumser bliver et stort problem, er det bedst at søge professionel hjælp. En dermatolog kan hjælpe dig af med bumserne på en sikker måde.

TV-vært deler billede af pegefinger: Ser helt forkert ud på grund af udbredt syndrom

Der findes mange gode råd om, hvordan man slipper for bumser – spis sundt, fugt huden og så videre. Men i mange tilfælde er bumser hormonelt bestemt (især hos kvinder, hvor der er hormon-udsving omkring både ægløsning og menstruation), så selvom det er en rigtig god idé at spise sundt og sørge for at få væske (vand) nok, kan det sagtens tænkes, at mange ikke vil se resultater, medmindre de søger lægehjælp.

Del din kommentar

Forsiden lige nu