Skoleveninde reddede folkekær skuespiller fra døden

søndag d. 21. juli 2013 kl: 8. 19 Af: Ritzau Fokus
 

Stofferne, der nær havde kostet Karen Lykkehus livet, var ordineret af læger. Foto: Colourbox

Den danske tv- og teaterstjerne Karen Lykkehus var tæt på at miste livet på grund af et narkomisbrug. Skoleveninde reddede hende.

På tv er hun mest kendt for sin rolle som den finurlige Nathalia i ‘Familien Gyldenkål’ og som nissemor i ‘Jul i Gammelby’.

Men bag kendisfacaden kæmpede den folkekære skuespiller med et narkomisbrug, der nært havde taget livet af hende. Det skriver Billed-Bladet.

Læs også: Hollywood stjernes dødsårsag afsløret: Heroin

Misbruget startede i midten af 1940’erne, da den nu afdøde skuespiller var i trediverne, succesfuld og bankboksen var godt fyldt op.

Stofferne fik hun ordineret igennem læger, og i et interview med Ekstra Bladet fra 1989 fortalte Karen Lykkehus, at det var legende let at få stofferne derigennem.

– Hvis man bad om fire, så fik man 28, hvis man altså kunne betale for dem. Jeg har aldrig købt sortbørs, sagde hun dengang.

Da misbruget havde stået på i flere år, var Lykkeghus døden nær. Men en gammel skoleveninde, Anne Kalsø, reddede skuespilleren fra døden.

Læs også: Ung stjerne fundet død

Birte Tove, kendt fra ‘Piger i trøjen’, siger:

– Hun var død, hvis ikke Anne Kalsø var kommet og hevet hende ud. Hun låste hende nærmest inde, så hun ikke kunne få flere stoffer.

Derefter blev stofferne og bylivet skiftet ud med frisk luft på landet, sund kost i form af økologiske grøntsager, råkost og mandelolie.

I 1958 gjorde den 54-årige Karen Lykkehus comeback på Riddersalen i stykket ‘De kloge og de gale’.

Hun fik derefter gang i karrieren, inden hun døde i 1992, 88 år gammel.

Del din kommentar

Forsiden lige nu