Skræmt skuespillerinde frygtede sin søster

torsdag d. 26. november 2015 kl: 16. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Rooney Mara (tv.) og Kate Mara (th.) er det nyeste søskendepar i showbiz.

Rooney Mara (tv.) og Kate Mara (th.) er det nyeste søskendepar i showbiz. Foto: Matt Sayles/AP

Der er ingen søskenderivalisering mellem “House of Cards”-kometen Kate Mara og stjerneskuespillerinden Rooney Mara, men derimod ærefrygt.

Selv om Rooney Mara deler samme genpulje som Kate Mara, frygtede den 30-årige lillesøster, at hun slet ikke havde arvet lige så meget talentmasse som sin 32-årige storesøster.

Derfor gik der årevis, inden hun turde forfølge drømmen om at blive skuespiller, fortæller hun nu åbenhjertigt til The Sunday Times.

House of Cards-kendis gifter sig med von Trier-stjerne

– Som barn gik jeg til dramaundervisning og elskede det, men jeg syntes, Kate var så fantastisk, at jeg ikke ville fortsætte, fordi jeg aldrig ville blive så dygtig som hende, erkender den fremadstormende stjerne i interviewet med avisen.

– Jeg ville virkelig gerne være skuespiller, men modstod det gennem det meste af mine barn- og ungdomsår, fordi Kate var så dygtig. Det var først, da jeg kom på college, at jeg begyndte at gøre alvor af mine drømme, siger den unge skuespillerinde.

– Siger kun ja, hvis jeg kan gøre det fantastisk

Storesøster Mara fik sit store gennembrud i rollen som journalisten Zoe Barnes, der indleder et forhold til den korrupte politiker Francis Underwood i den anerkendte dramaserie “House of Cards”, men de senere år har lillesøster Mara nærmest overhalet sin celebre storesøster indenom.

Men selv om mini-Mara både har indkasseret en Oscar-nominering for bedste birolle i den amerikanske version af Stieg Larsson-bogen “Mænd, der hader kvinder” og vandt prisen for bedste kvindelige hovedrolle for det lesbiske drama “Carol” under Filmfestivalen i Cannes, er hun stadig fyldt med ærefrygt for sin storesøster:

– Jeg har taget en beslutning om ikke at sige ja til roller, hvis jeg ved, jeg ikke kan gøre det fantastisk. Jeg har allerede oplevet at indspille noget, jeg er flov over, siger hun dog uden at afsløre hvad.

House of Cards-sild forlover sig med von Trier-stjerne

Rooney Mara, der også er kendt fra i “The Social Network”, kan netop nu ses i de danske biografer i Peter Pan-filmatiseringen “Pan”.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu