Skuespiller blev alkoholiker af rolle som elsket TV-far

tirsdag d. 3. april 2018 kl: 7. 02 Af: Peter Koch

Nu er han tilbage i den rolle, der var med til at forandre hans liv for altid.

Skuespilleren John Goodman er kendt for et hav af roller i både tv-serier og film. I Danmark er han formentlig kendt af rigtig mange som Dan Conner, faderen og manden i tv-serien Roseanne, der over 10 sæsoner bjergtog tv-seere over hele verden.

Elsket tv-serie vender tilbage

Rollen som Dan Conner blev lidt af en gennembrudsrolle for John Goodman, og han vandt blandt andet en Golden Globe for rollen som den elskede tv-far. Men der fulgte en dyr regning med rollen. Det skriver Today, der har talt med Goodman i anledning af, at Roseanne vender tilbage til tv-skærmene efter mange, mange års pause.

Slog sig på druk

Da Goodman i 1993 havde vundet en Golden Globe for serien stod han i en situation, hvor han havde en bærende rolle i en meget populær serie. Han vidste ikke, hvordan han skulle håndtere det, men han fandt en løsning. Alkoholisme.

Husker du "Roseanne"? Nu vender hitserien tilbage

– Jeg blev selvtilfreds og utaknemmelig. Til sidst ville jeg bare ud af serien, og jeg håndterede det som enhver anden ville have gjort; jeg drak. Og det gjorde det kun værre, siger Goodman til Today.

I sidste ende blev han hængende i rollen, til serien blev rundet af i 1997. Sidenhen opsøgte han behandling for sin alkoholisme, og han fortæller, at han nu har været ædru i 10 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu