Skuespiller får royal hæder for velgørenhed

torsdag d. 12. november 2015 kl: 7. 00 Af: Ritzau Fokus
 

“Commander of The Most Excellent Order”, som Cumberbatch blev hædret med, er den tredje af i alt 5 kategorier af den britiske orden. Foto: Yui Mok/AP

Skuespilleren Benedict Cumberbatch blev hædret af den britiske dronning for sit arbejde som skuespiller og for sin indsats for velgørenhed.

Det kan godt være, at Benedict Cumberbatch ikke vandt en Oscar for sin rolle i “The Imitation Game”, men nu har han fået en hæder, som de færreste skuespillere kan bryste sig af.

Surrealistisk: Sherlock Holmes stoppede forbrydere nær Baker Street

Han modtog nemlig den fornemme britiske orden C.B.E., der står for “Commander of the Most Excellent Order of the British Empire.

Skuespilleren blev hædret for hans arbejde som skuespiller og hans indsats for velgørenhed, men selvom han er scenevant, var det en nervepirrende oplevelse at stå foran selveste dronningen.

– Det er fantastisk og temmelig nervepirrende. Der er intet, der kan forberede en på det. Det er en unik begivenhed, og jeg føler mig meget privilegeret og smigret over at blive anerkendt på denne måde, fortalte Cumberbatch til BBC efter ceremonien.

Travlt skema

Under seancen fortalte han dronningen om sit travle skema, hvor han både er i gang med at indspille superhelte-filmen “Doctor Strange” og netop har spillet Hamlet i en opsætning i kulturcentret Barbican.

– Hendes majestæt spurgte mig, hvad jeg laver for tiden, og jeg fortalte, at jeg netop er blevet færdig med 3 måneders opsætning af Shakespeares Hamlet, hvilket hun godt var klar over. Jeg fortalte hende også, at jeg kom hjem fra en filmoptagelse i Nepal i går aftes, og at jeg snart skal i gang med fjerde sæson af “Sherlock”. Så sagde hun: “Åh, det stopper aldrig, gør det?”

Sherlock-stjerne snyder sladderpressen: Er blevet far igen

Dronningen løftede ikke sløret for, om hun selv følger med i den populære Sherlock-serie, hvor Cumberbatch har hovedrollen, men skuespilleren kunne dog fortælle, at flere medlemmer af hoffet er grebet af spændingsserien.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu