Colin Farrell raser over den katolske kirke

tirsdag d. 9. juni 2015 kl: 17. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Colin Farrells bror er homoseksuel, og derfor kæmper skuespilleren for ligestilling.

Colin Farrells bror er homoseksuel, og derfor kæmper skuespilleren for ligestilling. Foto: Vianney Le Caer/VIANNEY LE CAER/INVISION/AP

Den irskfødte skuespiller Colin Farrell raser over den katolske kirke i hjemlandet, hvor modstandere stadig ikke accepterer homo-ægteskaber.

I slutningen af maj sagde et overvældende antal irere “yes” til, at homoseksuelle må gifte sig.

HBO-stjerne single i fem år: Lidt ensomt

Irland blev dermed det første land i verden til at lave en folkeafstemning om rettigheden, som 62 procent stemte ja til.

Men blandt modstanderne af homo-ægteskaber er den katolske kirke, som mener, at det er “unaturligt”, og det raser den irskfødte ja-stemmende skuespiller Colin Farrell over.

– Det er virkelig sjovt, for da resultatet var afgjort, sagde kirken, at det var en mørk dag for Irland, men imens kunne man se regnbuer overalt, siger den 39-årige skuespillere til E! News og henviser til regnbuen som frigørelsessymbol for homoseksuelle.

– Mænd og kvinder krammede, mænd og mænd krammede, kvinder og kvinder krammede, og så siger de, at det er en mørk dag for Irland, syder den Golden Globe-vindende skuespiller og fortsætter:

– En mørk dag i historien for et land med borgerkrig og blodsudgydelse? Det var en fantastisk dag, understreger han.

Farrells lillebror er homoseksuel, og derfor har brødrene Farrell længe kæmpet for homoseksuelles rettigheder.

– Jeg har været bekymret over, at han har sat sig i skudlinjen med budskabet om at lave en forfatningsændring. Men nu er jeg sikker på, at han vil gifte sig i Irland inden for det næste år. Han blev gift i canadiske Vancouver for syv-otte år siden, men jeg tror, han vil nyde at kunne fejre det hjemme.

Danmark var i 1989 det første land i verden til at tillade registreret partnerskab, og den 7. juni 2012 vedtog Folketinget, at homoseksuelle nu også må gifte sig på traditionel vis.

Ærlige Colin Farrell forstår ikke egen film

Fra 21. juni er Farrell aktuel i den nye sæson af “True Detective”.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu