Svensk skuespillerinde blev grim: Folk var lede

lørdag d. 8. juni 2013 kl: 7. 35 Af: Ritzau Fokus
 

- Jeg har virkelig lært, at folk dømmer en mere på udseendet, end jeg nogensinde havde troet, siger skuespillerinden, der har været forvandlet til grim af flere omgange. Foto: Colourbox

Det er ikke nemt at se anderledes ud. Det har svenske Noomi Rapace lært gennem sine filmroller.

Vi kender hende som Lisbeth Salander, der med ansigtet fuld af piercinger og kulsort hår, gav liv til den populære figur fra Stieg Larssons Millennium-trilogi.

Filmen “Mænd der hader kvinder”, der blev instrueret af Niels Arden Oplev, var en stor succes, og nu er Noomi Rapace igen på rollelisten i en film af den danske instruktør. Denne gang er det filmen “Dead Man Down”, der er Niels Arden Oplevs Hollywood-debut.

I filmen spiller Noomi Rapace en kvinde, hvis ansigt er ødelagt af ar, og det var en ubehagelig oplevelse for skuespillerinden at prøve at være vansiret.

– Jeg prøvede at gå ud og drikke en kop kaffe, mens jeg var sminket med de mange ar i ansigtet, og det var virkelig ubehageligt, fortæller skuespillerinden til Ritzau.

– Folk stirrede på mig, og de lagde slet ikke skjul på det, siger hun.

Det er dog ikke første gang, skuespillerinden har oplevet at blive behandlet på en mærkelig måde, fordi hun så anderledes ud.

– Jeg oplevede det samme, da jeg spillede Lisbeth Salander. Jeg fik jo farvet håret sort og fik en masse piercinger i ansigtet, og lige pludselig var det, som om jeg blev helt usynlig, når jeg stod på for eksempel posthuset. Folk ignorerede mig fuldstændigt eller var bare virkelig lede.

– Jeg har virkelig lært, at folk dømmer en mere på udseendet, end jeg nogensinde havde troet, siger skuespillerinden.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu