Skuespillerinde efter Oscar-kuvertkiks: Føler mig skyldig

tirsdag d. 25. april 2017 kl: 12. 49 Af: Ritzau Fokus
20170425115847425_org
Kaos var total: "La La Land" blev kåret som bedste film ved en fejl, for i virkeligheden gik statuetten til "Moonlight". Foto: Scanpix/Mark Ralston

Faye Dunaway siger nu, at hun burde have opdaget, at hun og Warren Beatty fik den forkerte kuvert udleveret.

– Og prisen for bedste film går til…

Sådan lød det noget tøvende ved årets oscaruddeling fra Hollywood-veteranen Warren Beatty, inden skuespillerinden Faye Dunaway tog over og overrakte den gyldne statuette for bedste film til “La La Land”.

Problemet var bare, at det ikke var musicalen, der var vinderen af verdens fornemmeste filmpris, men derimod dramaet “Moonlight”.

Dunaway og Beatty fik fejlagtigt udleveret kuverten med navnet på modtageren af prisen for bedste kvindelige hovedrolle, der gik til Emma Stone for sin præstation i netop “La La Land”.

Revisionsfirmaet PriceWaterhouseCoopers (PwC) påtog sig efterfølgende hele ansvaret for fadæsen og udsendte en offentlig undskyldning til holdene bag “Moonlight” og “La La Land”, til Faye Dunaway og Warren Beatty og til alle seerne.

Men nu påtager Faye Dunaway sig også skylden.

I mandagens udgave af NBC-programmet “Nightly News”, fortalte hun:

– Han (Warren Beatty, red.) åbnede kuverten, sagde ingenting og kiggede rundt. Jeg troede, han jokede og holdt en dramatisk pause, forklarede den 76-årige Hollywood-legende og uddybede:

EGOT: En eksklusiv klub for anmelderdarlings

– Jeg er ikke vred over fejlen, men føler mig skyldig. Jeg kunne have gjort noget ved det. Hvorfor så jeg ikke Emma Stones navn på kuverten?, lød det fra Faye Dunaway.

Efter fadæsen blev de to kuvert-ansvarlige medarbejdere fra PwC fyret, og oscarakademiet har efterfølgende indført nye procedurer til de kommende uddelinger.

Tre producere fra “La La Land” nåede at holde takketaler, inden en fjerde person blev gjort opmærksom på fejlen og under stort kaos kaldte holdet bag “Moonlight” op på scenen i stedet.

Se kuvertkikset her:

Dansk stjerne bliver medlem af magtfuld Oscar-bestyrelse

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu