Skuespillerinde sprang ud af skabet: -Jeg vil hjælpe andre

lørdag d. 11. marts 2017 kl: 14. 34 Af: Ritzau Fokus
Actress Kristen Stewart speaks to a reporter as she arrives for the premiere of her new film
Skuespillerinden Kristen Stewart er i øjeblikket aktuel med filmen "Personal Shopper". Det er endnu ikke offentliggjort, hvornår filmen får dansk premiere. Foto: MIKE SEGAR/Scanpix (Arkivfoto)

Hvis det at springe ud som homoseksuel hjælper andre, er det det hele værd, mener skuespiller Kristen Stewart.

Det er snart to år siden, skuespillerinden Kristen Stewart meddelte, at hun var biseksuel og dannede par med sin personlige assistent Alicia Cargile.

Men den 26-årige “Twilight”-stjerne skabte igen i februar overskrifter, da hun var vært for det amerikanske sketch-show “Saturday Night Live”.

Filmfestival i Cannes er klar til ny æra efter MeToo

Her talte Kristen Stewart direkte til præsident Donald Trump, da hun proklamerede:

– Jeg er så homoseksuel.

Kamp for andre end hende selv

Selv ser Hollywood-stjernen sin vej ud af skabet som en kamp, som hun kæmper for andre end bare sig selv.

I et nyt interview med nyhedsbureauet Reuters forklarer den ellers meget private Kristen Stewart, at hun valgte at gå offentligt ud med sin homoseksualitet for at inspirere andre til at gøre det samme.

– Jeg har altid ønsket at holde mine private hemmeligheder for mig selv.

– Men så tænkte jeg, at hvis du åbner en lille smule op og kan hjælpe en eller to personer, så er det det hele værd, siger skuespillerinden i interviewet.

Også avisen The Guardian har spurgt Kristen Stewart, der i øjeblikket er aktuel med filmen “Personal Shopper”, hvorfor hun har valgt at stå offentligt frem med sin homoseksualitet.

– Hele spørgsmålet om seksualitet er sådan en gråzone. Jeg prøver bare at anerkende den flydende gråzone, som altid har eksisteret.

– Men måske er det først nu tilladt for os at begynde at tale om det, forklarer Kristen Stewart, der af flere er blevet udråbt som rollemodel for LGBT-folk i Hollywood.

Til den titel siger skuespillerinden:

Biseksuel Twilight-stjerne: -Jeg er ikke færdig med mænd

– Individuelt er vi alle en del af den forandring, og på den måde kan jeg tage min del af æren for det. Der er ingen grund til, at jeg ikke skulle gøre det.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu