Sky hertuginde giver sjælden videooptræden

tirsdag d. 17. februar 2015 kl: 15. 08 Af: Ritzau Fokus
 

Kate af Cambridge optræder sjældent på video og tv, men børns mentale helbred fik hertuginden til at gøre en undtagelse.

I denne uge gennemfører Storbritannien landets første kampagne for børns mentale helbred.

Og Childrens Mental Health Week har fået en vigtig håndsrækning fra hertuginde Kate af Cambridge.

Den populære hertuginde har de seneste år været protektor for velgørenhedsorganisationen Place2be, der er en forening, som støtter børns mentale helbred. De tager ud på skoler og snakker mobning, psykisk sygdom og andre svære emner.

For at hjælpe foreningen har den celebre hertuginde givet en af sine uhyre sjældne optrædener foran et kamera, hvor hun taler om, hvor vigtig sagen er.

Kate overrasker en af sin små fans

– Både William og jeg har set, at mange unge mennesker kæmper for at klare sig mod virkningen fra mobning, dødsfald, vold i hjemmet, knuste familier og mere, fortæller Kate i videoen.

Hertuginde Kate understreger, at børn og unge har brug for hjælp og vejledning til at klare sig igennem sådanne oplevelser.

– Stigmatiseringen omkring mental sundhed betyder, at mange børn ikke får den hjælp, de så desperat har brug for, slår Kate fast, og nævner både angst, depression og selvskade som nogle af følgerne for de børn, der ikke har nogen at snakke med om deres problemer.

Sammen med foreningen Place2be opfordrer Kate af Cambridge til at tale åbent sammen. For det mentale helbred er lige så vigtigt som det fysiske, lyder det fra velgørenhedsforeningen.

– Ingen ville være flove over at søge hjælp til et barn, der havde brækket armen, og vi burde virkelig være lige så villige til at hjælpe et barn, som kæmper med følelsesmæssige problemer, lyder opfordringen fra Kate.

Og det er tydeligt, at børns velvære ligger hertuginden meget på sinde. Med etårige prins George og endnu en baby på vej under den diskrete bule på maven, står Kate og prins William selv over for at skulle varetage opvæksten og sundheden for deres egne børn.

Du kan se Place2be-videoen med hertuginde Kate øverst i artiklen…

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu