Slotte mørkelagt: Kongehus trak stikket

mandag d. 27. marts 2017 kl: 15. 32 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus
Royal Palace, Stockholm, Sweden
De svenske slotte gik i sort til Earth Hour. Arkivfoto: Scanpix

Det svenske kongehus har meldt sig aktivt ind i klimadebatten og slukkede lyset på sine slotte under årets "Earth Hour".

En time om året slukker millioner af mennesker verden over lyset for at sende et symbolsk signal til magthaverne og gøre opmærksom på klimaforandringerne.

Se dem her: Sjældne optagelser fra dansk kronprinsebryllup

Det svenske kongehus har også taget aktivt stilling i debatten og slukkede noget af lyset på sine slotte rundt om i Sverige lørdag aften.

Det viser kongehuset på sin officielle hjemmeside og uddyber sin beslutning om at trække stikkene:

– Vi fejrer Earth Hour ved at slukke projektørerne, der lyser på de kongelige slotte. Vi skal tages klimaforandringerne alvorligt, og det er en vigtig symbolsk gestus at slukke lyset under Earth Hour, siger kong Carl Gustaf i en pressemeddelelse.

Praktisk betød det, at det svenske kongehus lørdag aften mellem klokken 20.30 og 21.30 slukkede projektørerne på Stockholms Slot, Drottningholms Slot, Strömsholms Slot, Ulriksdals Slot og Gripsholms Slot.

Dronning Margrethe inviterer til aftenselskab på Christiansborg Slot

Der er ellers kutyme for, at europæiske kongehus ikke udtrykker deres holdninger offentligt, men under “Earth Hour” har det svenske kongehus altså taget aktivt stilling. Det er nu heller ikke første gang, de svenske slotte står ubelyst hen.

Også Eiffeltårnet i Frankrigs hovedstad, Paris, operahuset i den australske storby Sydney og paladset i Thailands hovedstad, Bangkok, tog del i årets Earth Hour og slukkede lyset.

Del din kommentar

Forsiden lige nu