Sluk for fjernsynet

tirsdag d. 19. juni 2007 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

En meget stor del af indbyggerne i Californien er spansktalende og kommer fra Mexico og andre Sydamerikanske nationer. Deres modersmål er spansk, og mange af dem taler meget dårligt engelsk, hvilket gør, at de kan have svært ved at klare sig.

Modeboss sælger hus til kendt rapper

Det er selvsagt noget, som myndighederne gerne vil gøre noget ved, men det er ikke let at løse problemet. Senest har Californiens guvernør, østriskfødte Arnold Schwarzenegger, gjort sig temmelig upopulær i spansktalende kredse, for han siger, at det er de spanske TV-programmer, der er en del af problemet, så hvis de spansktalende indbyggere vil klare sig bedre uddannelsesmæssigt og økonomisk, bør de holde op med at se programmer på spansk.

“Jeg er godt klar over, at det her er politiske ukorrekt og at jeg får problemer for at sige det,” fortalte Schwarzwenegger for nylig en gruppe spansktalende journalister. Han brugte sig selv som eksempel og fortalte, at han i sin ungdom havde været tvunget til at lære engelsk, og at han nu til dags yderst sjældent taler tysk, og han mener, at sådan bør andre immigranter også gribe det an, hvis de vil klare sig godt i USA.

Del din kommentar

Forsiden lige nu