Smuk og gribende dokumentar vinder pris

lørdag d. 14. marts 2015 kl: 9. 00 Af: Elo Christoffersen
 
Kathrine Ravn Kruses ”Mig og min far – hvem fanden gider klappe?” vandt TV-Guld-prisen. Foto: Jesper Sunesen/Billed-Bladet.

Kathrine Ravn Kruses ”Mig og min far – hvem fanden gider klappe?” vandt TV-Guld-prisen. Foto: Jesper Sunesen/Billed-Bladet.

Årets dokumentarprogram blev Kathrine Ravn Kruses ”Mig og min far – hvem fanden gider klappe?”. I aftes fik hun Billed-Bladets TV-Guld 2015.

TV-dokumentarprogrammet ”Mig og min far – hvem fanden gider klappe?” vandt i aftes Billed-Bladets TV-Guld, som går til bedste danske dokumentarprogram, der er vist på TV i 2014.

”Mig og min far – hvem fanden gider klappe?” er instrueret af Kathrine Ravn Kruse og vandt tidligere på året en Robert for Årets korte dokumentarfilm. Med prisen følger en check på 100.000 kroner.

Mikkel Beha er tv-darling for femte gang

Kathrine Ravn Kruse modtog prisen sammen med producer Mille Haynes og Mathilde Hvid Lippmann.

– Jeg er meget beæret over overhovedet at være nomineret, fordi feltet var så stærkt. Derfor er jeg naturligvis vildt glad og stolt over at vinde Billed-Bladets TV-Guld for Årets TV-dokumentarprogram – også fordi juryen består af sådan nogle store personligheder. Det betyder utrolig meget for mig. Pengene skal gå til kommende filmprojekter, siger Kathrine Ravn Kruse.

En smuk og gribende dokumentar

”Mig og min far – hvem fanden gider klappe?” og de andre bejlere til prisen for Årets TV-dokumentarprogram er udvalgt blandt en lang række dokumentarprogrammer, der har det tilfælles, at de alle er blevet vist på tv i løbet af 2014. Det er de danske tv-stationer, der på eget initiativ har foretaget indstillingen til den prestigefyldte tv-pris.

TV-Guld-prisen har til formål at støtte produktionen af danske dokumentarprogrammer, som bygger på kvalitet, engagement og professionalisme. Ifølge komitéen er det netop derfor ”Mig og min far – hvem fanden gider klappe?” løber med sejren.

– Det er ganske enkelt imponerende at være vidne til, hvordan Kathrine Ravn Kruse og hendes kamera på en og samme tid følsomt registrerende, respektfuldt iagttagende og ansvarsfuldt kommenterende indfanger de godt to år i hendes far Palles liv, hvor han beslutter sig for at stoppe sit drikkeri. Undervejs magter filmen at give et smukt og gribende billede af den kærlige og gensidigt hensynsfulde relation mellem datter og far, der både muliggør projektet og er hele filmens emotionelle omdrejningspunkt, uddyber Mads Egmont Christensen, formand for komitéen.

Quist og Das kåret som bedste nyhedsværter

Dommerkomiteen består af filminstruktør Bille August, direktør Bent Fabricius-Bjerre, filminstruktør Søren Kragh-Jacobsen, forfatter Sara Blædel, filmproducent Per Holst, skuespiller Cecilie Stenspil, executive producer Karen Boel Holst, cand. mag. Preben Wilhjelm, chefredaktør Annemette Krakau og producer Mads Egmont Christensen.

Sidste år valgte dommerkomiteen, at Billed-Bladets TV-Guld og de 100.000 kroner skulle gå til ”Bush, Blair og Fogh – Krigskampagnen”, der er instrueret af Boris Bertram og har Christoffer Emil Bruun som manuskriptforfatter.

Del din kommentar

Forsiden lige nu