Snoop Dogg klager over racistisk politi

mandag d. 27. juli 2015 kl: 11. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Snoop Dogg optrådte fredag aften på plænen i Tivoli i København for over 32.000 fremmødte.

Snoop Dogg optrådte fredag aften på plænen i Tivoli i København for over 32.000 fremmødte. Foto: Donald Traill/DONALD TRAILL/INVISION/AP

Rapperen blev anholdt og mistænkt for at være påvirket af stoffer af det svenske politi, og det har fået ham til at anklage dem for racisme.

I forbindelse med sit skandinaviske besøg, hvor Snoop Dogg fredag lagde vejen forbi Tivoli i København, har den amerikanske rapper også været en tur i Uppsala i Sverige for at give koncert lørdag.

Megastjerner viser støtte til mobbeoffer

Men det bliver muligvis rapperens sidste besøg i det svenske, for Snoop er mildest talt ikke tilfreds med den behandling, han blev udsat for. Den 43-årige rapper blev nemlig anholdt af det svenske politi og sigtet for at være under indflydelse af ulovlige stoffer. Rapperen selv siger, at der ikke var noget at komme efter, og det har fået ham til at kalde det svenske politi for racister.

– Jeg sidder på bagsædet af en politibil i Sverige. De stopper en ‘nigger’, som ikke har gjort noget. De tager os med på politistationen, og nu skal jeg tisse i en kop for ingenting. Alt, hvad jeg gjorde, var at komme til det her land og give koncert. Og nu skal jeg på politistationen. For ingenting, klager Snoop Dogg i en video, som han har lagt op på sin Instagram-profil søndag.

Umiddelbart efter kommer rapperen med en udmelding om, at han kun er blevet stoppet af politiet på grund af sin race i endnu en video, som er filmet mens Snoop Dogg sidder på politistationen.

– Jeg sidder på politistationen, hvor politiet er i gang med at aflægge rapport om mig. På grund af min race. De kom og tog mig i min bil. Jeg er i Sverige lige nu. Beklager folkens, men jeg kommer aldrig tilbage til jeres land, konstaterer rapperen tørt i sin video på Instagram.

Snoop Dogg blev løsladt igen umiddelbart efter episoden og spiller i aften koncert i Georgien. Der er foreløbig ikke rejst nogen anklager mod rapperen i forbindelse med anholdelsen, men politiets talsmand oplyser til People Magazine, at resultaterne af Snoop Doggs prøver vil være et par uger undervejs.

Se Snoop Doggs video fra politibilen her: https://instagram.com/p/5me9P8P9L8/?taken-by=snoopdogg

Blå blink og ballade: Koncert endte i orgie

Og fra politistationen her: https://instagram.com/p/5mf5PUv9Nr/

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu