Derfor skal du snyde med mandlen i aften

lørdag d. 24. december 2016 kl: 9. 37 Af: Elo Christoffersen
COLOURBOX19116516
ørnepsykologen anbefaler, at man til børn under skolealderen laver en lille portion med en mandel i, så de oplever glæden ved, at de kan spise op, finde mandlen og få gaven. Foto: Colourbox.com (Modelfoto)

Når danskerne samles for at fejre højtider, ulmer risikoen for, at der opstår konflikt, og sådan er det også i aften, når jagten på mandlen sættes ind.

Børnepsykolog Margrethe Brun Hansen har hørt om forældre, der helt overvejer at droppe risalamanden, fordi børnene er blevet så kede af det.

Her er årets julehit

– Jeg tror, at mange mener, at det er dumt at konkurrere om at finde mandlen, fordi det kan skabe sorg hos børnene.

– Men jeg synes, at det er vigtigt, at vi holder fast ved vores traditioner, og at de voksne træder i karakter og gør det til noget, som er spændende, siger hun til Søndagsavisen.

Behøver ikke lære at tabe juleaften

Selvom børn skal lære at tabe, er det ikke noget, de behøver at lære juleaften.

– Det er svært for et barn under fem år at se, at der ligger en gave på bordet, og så opleve, at de ikke får den.

– De forstår ikke, hvad der skal til for at vinde og forvente, at der også er en belønning til dem, når de har spist op, forklarer Margrethe Brun Hansen.

Lav en lille portion

Børnepsykologen anbefaler, at man til børn under skolealderen laver en lille portion med en mandel i, så de oplever glæden ved, at de kan spise op, finde mandlen og få gaven.

Det gælder dog ikke, hvis man skal holde jul et sted, hvor der ikke er tradition for at snyde med mandlen.

Sofie Lindes værste jul: -Jeg væmmes ved mig selv

– En tommelfingerregel er, at det er værten, der bestemmer.

– Så forbered dine børn på, at man kan have forskellige måder at gøre det på, så det ikke bliver en overraskelse, når skålen med risalamande bliver sat på bordet, siger Margrethe Brun Hansen til Søndagsavisen.

Del din kommentar

Forsiden lige nu