Søde Grand Prix-Emmelie har en indre rocktøs

torsdag d. 20. juni 2013 kl: 11. 58 Af: Ritzau Fokus
 

 Foto: AP / POLFOTO

Sangerinden Emmelie de Forest er ikke kun til skønsang og fløjter. Hun holder nemlig både af AC/DC og Nirvana.

Der var langt til Seattles skovmandsskjorter og rå grungelyd, da sangerinden Emmelie de Forest vandt Europas hjerter med bare tæer under Eurovision-finalen 18. maj.

Vild med dans: Første navn afsløres

Derfor kommer det måske også som lidt af en overraskelse, at den elverlignende Grand Prix-vinder for få år siden gik rundt iført Dr. Martens-støvler og lyttede intensivt til Nirvanas alternative hit “Smells Like Teen Spirit”.

Nummeret er blot et af i alt 12, som den unge de Forest har udvalgt som særligt betydningsfuldt over for musiktjenesten WiMP. På listen finder man også de australske hårdrockere AC/DC’s frenetiske “Thunder Struck”. Det er det bedste nummer, Emmelie de Forest har hørt live.

– På grund af den vilde energi den fra første tone forplantede i publikum, forklarer hun.

Hvad der måske ikke overrasker, når man tænker på den blot 20-årige vindersangerindes optræden under sangkonkurrencen, er hendes helt særlige forhold til arien “Celtic Woman” eller “Lascia Ch’io Pianga”.

– “Lascia Ch’io Pianga” fra Händels opera “Rinaldo”, som var en af de første sange, jeg optrådte med, svarer hun på spørgsmålet om, hvilken sang der betyder allermest for hende.

I år er det fem år siden Emmelie de Forest vandt Eurovision Song Contest

Emmelie de Forest havde ved begyndelsen af juni solgt godt 1000 eksemplarer af sin debutplade i Danmark.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu