Søren Huss fortolker eksil-digters værker

søndag d. 28. februar 2016 kl: 7. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Fynboen Søren Huss nyfortolker Bertolt Brecht i Svendborg. Foto: Søren Bojsen

Fynboen Søren Huss nyfortolker Bertolt Brecht i Svendborg. Foto: Søren Bojsen

Saybia-forsanger Søren Huss fortolker Bertolt Brechts digte om flugt i ny teaterforestilling

Han var nok en af Danmarks mest berømte flygtninge. Han var inspiration for Matador-figuren Herbert Schmidt. Digteren Bertolt Brecht er omdrejningspunktet for en ny teater-forestilling “Bertolt Brechts Svendborgdigte”, som har premiere den 17. november i netop Svendborg.

Søren Huss i centrum til årets prisuddeling af Steppeulven

Manden, der skal give digtene nyt liv, er ingen ringere end Saybia-forsangeren Søren Huss.

– Da jeg læste digtene første gang, blev jeg bjergtaget over deres relevans og blev rørt over at tænke på, hvordan Brecht har siddet i sit eksil i Svendborg og reflekteret over verden. Det bliver en ur-rejse at begive sig ud på, men jeg har tidligere arbejdet med teater og har erfaret, at det giver energi og perspektiv til mit hovedmedie som sangskriver. Jeg er Brechtnovice, men ser frem til en proces, hvor jeg lader selveste Brecht være min læremester, siger Søren Huss i en pressemeddelelse.

Disse kendisser søgte danskerne efter i 2017

Handler om at være flygtning

Bertolt Brechts digte igen højaktuelle med sine temaer om at være flygtning og på afstand beskue sit hjemland i krig.

Bertolt Brecht flygtede til Danmark i 1933, hvor han boede i eksil i seks år. I Danmark er Brecht mest kendt for forestillingerne Mutter Courage, og Laser og Pjalter samt som inspirationskilde til den fiktive Matadorfigur, Herbert Schmidt. Digtsamlingen Svendborgdigte er fra 1939, skrevet under “det danske stråtag”, som han kaldte sit hus ved Skovsbostrand i Svendborg.

Del din kommentar

Forsiden lige nu