Søren Malling tager 42 kilo på for ny rolle

mandag d. 14. april 2014 kl: 8. 27 Af: Ritzau Fokus
 

Søren Malling spiller våbenmesteren i filmatiseringen af Lene Kaaberbøls bestseller “Skammerens Datter”. Foto: Nepenthe Film

Skuespiller Søren Malling er blevet næsten et halvt hundrede kilo tungere til sin rolle i filmatiseringen af “Skammerens Datter”.

Han var træt af altid at ligne den samme. Så da skuespiller Søren Malling skulle starte optagelser til filmatiseringen af Lene Kaaberbøls bog “Skammerens Datter”, mødte han op med nogle helt specifikke krav til produktionens hår- og makeup-designerne.

– Jeg bad dem om at barbere alt mit hår af. Og så ville jeg have sådan et kæmpe ar ned over kinden, fortæller Søren Malling, da Newspaq møder ham under optagelserne, der i disse dage pågår i nogle store udendørsstudier lidt uden for den tjekkiske hovedstad Prag.

Sit kostume har den danske skuespiller, der på tv er bedst kendt for sine roller i “Forbrydelsen” og “Borgen”, også selv valgt. Et valg han senere har været meget tæt på at fortryde.

Søren Malling havde ikke svært ved at sige ja til nyt eventyr

– Til kostumeprøven kunne jeg da godt mærke, at det kostume, jeg havde valgt var ret massivt og sådan rimeligt tungt. Men det passer bare rigtig godt i forhold til at understrege den status, som min rolle, våbenmesteren, har i forhold til de andre karakterer i filmen, forklarer han.

– Så gik vi i gang med optagelserne, og efter et par dage, hvor jeg havde haft kostumet på i en 12-14 timer ad gangen, kunne jeg lige pludselig godt mærke, at “holy shit, det er eddermame tungt det her!”, fortæller Søren Malling.

Skuespilleren gik derfor på vægten. Først uden tøj og bagefter iført fuldt kostume.

– Så var jeg lige pudselig blevet 42 kilo tungere. Der er fandeme ikke noget at sige til, mine skuldre hænger hernede, når jeg kommer hjem om aftenen, siger han, mens han bøjer sig let forover og lader skuldrene hænge træt ned.

Ud over skuldrene giver det tunge tøj også Søren Malling nogle ubehagelige smerter i knæene.

– Så nu har vi lavet en aftale, der hedder, at hver eneste gang, vi kan se, at jeg har en pause på mere end fem minutter, så kommer kostumefolkene løbende og flår kostumet af mig. Hvis ikke de gjorde det, ville jeg jo nå at komme til at ligne en dværg, inden jeg kommer tilbage til Danmark, siger han og fortsætter:

– Prøv at forestille dig, at du går rundt med 42 liter mælk fastspændt på kroppen. Det er jo helt vildt! Men hvad gør man ikke for sin rolle. Det kostume ser jo bare skidegodt ud, konstaterer Søren Malling.

Jakob Oftebro: -Søren Malling er lidt som en far for mig

Filmatiseringen af “Skammerens datter”, der ud over Søren Malling har blandt andre Laura Bro, Peter Plauborg og Jakob Oftebro på rollelisten, forventes at få premiere i foråret 2015.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu