Søs Egelind håber på medicinsk cannabis

lørdag d. 12. december 2015 kl: 19. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Søs Egelind deltog i dette års Vild med dans.

Søs Egelind deltog i dette års Vild med dans. Foto: Snejbjerg Carsten/Polfoto

Søs Egelind har været ramt af kræft to gange. Hun følger spændt med i Folketingets behandling af forslaget om medicinsk cannabis.

Fredag førstebehandlede Folketinget et beslutningsforslag fra Alternativet om i en treårig forsøgsperiode at lade praktiserende læger ordinere medicinsk cannabis som smertelindring.

En af dem, som følger spændt med i behandlingen af forslaget, er den folkekære skuespillerinde Søs Egelind, fortæller hun på Instagram.

Brugte hash som smertelindring

Den 57-årige Vild med dans-deltager har tidligere åbenhjertigt fortalt, at hun brugte hash som smertelindring under sine to kræftforløb, hvor kemoterapi slog hende hårdt omkuld af ubehag.

– Tænk hvis nu …?, starter Egelind sit opslag og fortsætter:

– Så ville alvorligt syge ikke længere skulle kriminalisere sig!, lyder det fra hende.

Vild med dans: Kendisdatter træder i mors dansesko

– Jeg sidder derinde og følger lovforslaget fra de billige rækker, skriver hun efterfulgt af en lang række hashtags som blandt andet “håb”, “vågn op”, “naturmedicin”, “cancer”, “sklerose”, “epilepsi” og “Parkinson”.

– Hashkager hjalp

Tidligere har skuespillerinden fortalt BT, at hash hjalp hende igennem de udmattende kræftforløb, hvor hun først kæmpede mod modermærkekræft og siden lymfekræft.

– Jeg lovede mine børn, jeg ikke ville dø. Det er ikke for meget sagt, at pot var stærkt medvirkende til, at mit liv var til at holde ud, da det hele så allerværst ud, sagde hun til avisen, mens hun uddybende lindringen under et foredrag i vinter:

– Hashkager hjalp. De hjalp mod kvalme, mod madlede, på humøret, søvnløsheden og smerterne, fortalte hun de fremmødte ifølge Dagbladet Lemvig-Struer.

– Man må gerne blive morfinafhængig og i øvrigt få slået maven fuldstændig i stykker, men man må ikke ryge lidt hash, for det er forbudt. Jeg tror nu nok, at der bliver forsket i det, og jeg vil altså anbefale det på det varmeste, sagde hun ifølge dagbladet.

Tidligere har Egelind fortalt, at hun har modtaget mange henvendelser fra folk angående hash som smertelindring, efter hun stod frem.

Søs Egelind har fødselsdag

Se Egelinds opslag her:

Tænk hvis nu ..? Så ville alvorligt syge ikke længere skulle kriminalisere sig..! Jeg sidder derinde og følger lovforslaget fra de billige rækker 💪🏾#håb🌟#cancer#sklerose#epilesi#alzheimers #parkinson#dystoni#ogmegetmegetmere#wakeupandsmellthecoffee#naturmedicin

En video slået op af Søs Egelind (@segelind) den


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu