Sofie Gråbøl tynget af forventninger under kræftsygdom

mandag d. 23. januar 2017 kl: 9. 35 Af: Ritzau Fokus
Sofie Gråbøl
- Nogle gange føltes det, som om at det ikke var tilladt, at jeg gik itu, fortæller Sofie Gråbøl i et interview om sin kræftsygdom. Foto: Linda Kastrup/Scanpix

Den danske skuespillerinde Sofie Gråbøl fortæller ærligt om sin oplevelse af at være kræftpatient.

Da Sofie Gråbøl i 2012 fik den chokerende besked, om at hun havde brystkræft, lød startskuddet til et år, der var præget af kemoterapi, operationer og hospitalsbesøg.

I et nyt interview med det britiske medie The Telegraph beskriver den danske stjerne åbenhjertigt, hvordan kræften påvirkede hendes liv og selvbillede.

– Jeg har aldrig følt mig mere svag, sårbar og forfærdelig, fortæller Sofie Gråbøl til The Telegraph.

Sofie Gråbøl skulle dog ikke kun kæmpe med sit sygdomsforløb.

Ifølge “Fortitude”-skuespilleren havde omverdens reaktioner og forventninger nemlig også stor betydning for hendes oplevelse af at være kræftpatient.

Forrygende spillefilm om en forfærdelig opvækst

– Nogle gange føltes det, som om at det ikke var tilladt, at jeg gik itu. Der var noget, som jeg skulle leve op til, som om folk forventede det af mig, siger “I lossens time”-stjernen i interviewet.

Til trods for den 48-årige kendis i december 2013 blev erklæret rask, tænker hun fortsat på kræftsygdommen hver eneste dag.

Brystkræften forhindrede dog ikke Sofie Gråbøl i at vende tilbage til sin karriere som succesfuld skuespillerinde.

Senest har Sofie Gråbøl medvirket i DR’s julekalender fra 2016 “Den anden verden”, hvor hun spiller en hævngerrig ond dronning.

Sofie Gråbøl hylder her legendarisk instruktør

Læs hele interviewet med Sofie Gråbøl her

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu