Dansk skuespillerinde nægter at lade sig stresse

lørdag d. 5. november 2016 kl: 20. 30 Af: Ritzau Fokus

Skuespillerinden Sofie Stougaard fylder 50 år. Hun har lært at sige fra og ikke påtage sig for mange opgaver på én gang.

Flere og flere mennesker bliver ramt af stress, fordi de prøver at nå så meget som muligt på alt for kort tid.

Men det ræs gider skuespillerinde Sofie Stougaard ikke være en del af.

At multitaske gavner ingen

Lørdag den 5. november fylder hun 50 år, og skuespillerinden har efterhånden lært, at et forsøg på at multitaske og lave flere ting på én gang ikke gavner nogen.

– Jeg synes, at jeg havde nogle episoder, hvor jeg lavede alt for meget, og hvor stress gik ind og blev dominerende i min hverdag, fortæller skuespillerinden, der i 2014 modtog prisen for årets revytalent til Charlies Revygalla.

– Men det ønsker jeg simpelthen ikke udsætte mig selv eller min familie for.

Én ting ad gangen

Derfor tog Sofie Stougaard en beslutning om kun at lave én ting ad gangen i sin karriere.

Så da hun i sommer stod på scenen til Tivoli Revyen “Tam Tam” 2016, var det alt, hvad danskerne fik at se til hende i den periode.

Dansk skuespillerinde fylder rundt

Det var det samme, da hun sprang ud som instruktør på sin første spillefilm, “Kærlighed og andre katastrofer”, der fik premiere i september i år. Der koncentrerede Stougaard sig også kun om det ene projekt.

Hun udelukker dog ikke, at der ikke må være flere små opgaver samtidig. Et par, med hendes egne ord, ad hoc-opgaver er i orden, men ikke mere.

Første pause i to år

Lige nu holder skuespillerinden sin første pause i næsten to år, inden forberedelserne til teaterforestillingen “City Singler” starter.

I “City Singler” deler hun scene med Trine Gadeberg, Kaya Brüel og Anne Sofie Espersen. Kvartetten starter i Glassalen i Tivoli og skal derefter turnere rundt i landet med det satiriske kvindeshow til foråret.

Pausen i tiden omkring Sofie Stougaards runde fødselsdag har ifølge hende selv et helt bestemt formål.

Revystjerner er stadig nervøse efter 25 år

– Pausen bruger jeg til at nulstille mig selv og så starte forfra, siger Sofie Stougaard.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu