Soldatertid lærte prins Joachim en vigtig ting

fredag d. 17. august 2018 kl: 11. 28 Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Prins Joachim afslørerede i en tale for nyligt, at hans tid i militæret lærte ham at tage ansvar - noget han ifølge sig selv har taget med sig hele livet.

Prins Joachim og prinsesse Marie overværede for nyligt en ceremoni på Hærens Sergentskole i Varde i anledning af kasernens 108-års jubilæum og prins Joachims eget 30 års jubilæum fra skolen.

Ved ceremonien holdt prins Joachim blandt andet tale for Hærens elever, der som bekendt også tæller hans egen søn, prins Nikolai.

Gør som Prinsesse Marie og spar penge

I talen lagde prins Joachim vægt på de ting, han selv lærte i sin tid som sergentelev.

Her understregede han især, at han blev en mere ansvarlig ung mand af hans tid på skolen.

– Vi lærte at tage ansvar for os selv og andre. Det er ellers ikke noget, der ligger lige for hos en ung mand. Når man lærer at tage ansvar, er det noget, man tager med sig hele livet, sagde prins Joachim blandt andet i talen.

– Vær ikke bange for at fejle

Prins Joachim talte desuden om, at eleverne skal være bevidste om det særlige ansvar, der hviler op dem med deres rolle som befalingsmænd over andre soldater.

Han opfordrede desuden eleverne til ikke at være bange for at fejle.

Prins Joachim tilbage på Schackenborg: Det er en oase

– Mine råd til jer er: vær flittige, og vær ikke bange for at fejle. Det er bedre at gøre noget end ikke at gøre noget – I skal blot huske at lære af jeres fejl, sagde prins Joachim blandt andet til soldaterne.

Prins Joachim har selv rang af oberst af reserven i Hæren ifølge Kongehuset.

Del din kommentar

Forsiden lige nu