Spielberg holder rørende Holocaust-tale

onsdag d. 28. januar 2015 kl: 12. 14 Af: Ritzau Fokus
 
Steven Spielberg ses her i Krakow, hvor han mandag holdt en tale i forbindelse med 70-året for befrielsen af fangerne i koncentrationslejren Auschwitz.

Steven Spielberg ses her i Krakow, hvor han mandag holdt en tale i forbindelse med 70-året for befrielsen af fangerne i koncentrationslejren Auschwitz. Foto: Czarek Sokolowski/AP

I forbindelse med 70-året for befrielsen af fangerne i Auschwitz-Birkenau holdt Steven Spielberg en rørende tale i Krakow i Polen.

For over 20 år siden indspillede han den Oscar-vindende storfilm “Schindlers liste” i Krakow i Polen.

Steven Spielbergs seneste skud flopper fælt

Og i anledning af 70-året for befrielsen af fangerne i koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau var den verdenskendte filminstruktør Steven Spielberg mandag tilbage i den polske by, hvor han holdt en storslået tale for blandt andet Holocaust-overlevere.

Det skriver The Guardian.

– Jeg vil gerne takke alle de fremmødte Holocaust-overlevere og deres familier for at være her i dag. Det betyder meget for mig, sagde stjerneinstruktøren.

Omdrejningspunktet for Spielbergs tale var dog den antisemitisme, som ifølge ham er vokset frem i Europa og senest kom til udtryk ved gidseltagningerne i Paris efter angrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

– Som så mange andre befolkningsgrupper oplever jøderne lige nu, at intolerante dæmoner vil skade os. Vi skal bekæmpe denne intolerance ved aldrig at glemme de ofre fra for eksempel Auschwitz, som overlevede dengang, forklarede den 68-årige filmmager.

Ford og Spielberg klar til mere Indiana Jones

Steven Spielberg har selv jødiske rødder, og “Schindlers liste” er en delvist autentisk fortælling, der skildrer livet som jøde i koncentrationslejre under Anden Verdenskrig.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu