Skip to main content

Var favorit til OL: Så begik hun én fejl

Nyheden om moderens død fik amerikanske Sha'Carri Richardson i et stadie af chok. Derfor valgte hun at ryge en joint med marihuana - og det har nu kostet OL-deltagelsen

Sha'Carri Richardson var en af de helt store favoritter til at tage OL-guld i 100 meter-sprint for kvinder. Hun er særlig blevet kendt for sine farverige lokker, smykker, lange negle og tatoveringer. Foto: © Keith Birmingham/Orange County Register via ZUMA Wire / Ritzau Scanpix
Sha'Carri Richardson var en af de helt store favoritter til at tage OL-guld i 100 meter-sprint for kvinder. Hun er særlig blevet kendt for sine farverige lokker, smykker, lange negle og tatoveringer. Foto: © Keith Birmingham/Orange County Register via ZUMA Wire / Ritzau ScanpixKeith Birmingham

De Olympiske Lege er for mange højdepunktet i en hel karriere. 

Det skulle det også have været for den amerikanske supersprinter Sha'Carri Richardson, der var en af storfavoritterne på 100-meter-distancen.

Men én skæbnesvanger beslutning har nu gjort, at hun bliver hjemme fra legene i Tokyo.

Den 21-årige texaner har dristet sig ud i at ryge en joint. Dét valg har nu betydet, at hun blot få uger før OL har fået at vide, at hun kan blive hjemme.

Afsløret i dopingkontrol

Sha'Carri Richardson er kendt for sit vilde, farvede og lange hår, der kan ses på behørig afstand.

Men i juli offentliggjorde de amerikanske anti-doping myndigheder, USADA, at supersprinteren var testet positiv for marihuana.

I et interview under de amerikanske udtagelsesstævner til OL fik Sha'Carri Richardson at vide, at hendes biologiske mor var død.

Supersprinteren er opvokset hos sin bedste mor, men følelsen af chok er angiveligt, hvad der har ledt til stjernes behov for at dulme nerverne.

- Jeg gik i følelsesmæssig panik. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle kontrollere eller håndtere mine følelser på det tidspunkt, lød det i et interview med New York Times.

Og på Twitter har stjernens tweet på blot tre ord vækket genklang i hele sportsverdenen.

Flere prominente sportsstjerner har været ude for at vise støtte til det 21-årige stjerneskud.

En verden i forandring

I det meste af verden foregår der en diskussion om, hvorvidt marihuana egentlig skal legaliseres for eksempel til medicinsk brug.

Men i sportens verden har accepten af marihuana været længere undervejs. 

I USA er de to store ligaer National Basketball Association og National Football League begyndt at ændre på deres regelsæt.

Det betyder, at NBA ikke længere tester for stoffet, mens NFL tillader en højere grænseværdi end førhen.

Om stoffet bliver fjernet fra den officielle dopingliste må tiden vise.

Del din kommentar