Stalkere udgør stor trussel mod kongefamilie

torsdag d. 29. december 2016 kl: 8. 10 Af: Ritzau Fokus
stalkere er en trussel mod kongehuset
Et indsatshold er blevet nedsat for overvåge de 400 stalkere, der kan være til fare for de royale medlemmer af den britiske kongefamilie. Foto: TOBY MELVILLE/Scanpix (Arkivfoto)

Et indsatshold er blevet nedsat for overvåge de 400 stalkere, der kan være til fare for de royale medlemmer af den britiske kongefamilie.

Det er langtfra kun Hollywood-stjerner, som plages af ubehagelige og fanatiske fans der krænker privatlivets fred.

Også den britiske kongefamilie er i fare for at blive udsat for stalkere.

Det bliver slået fast i en artikel fra det britiske medie The Mirror. Heri står der, at nye tal viser, at op mod 400 personer stalker royale medlemmer fra det engelske kongehus, hvorfor de kan være en trussel.

Bryllupsdagen har sit eget navn: Få overblikket her!

Stalkere overvåges

For at mindske risikoen for, at Englands kongefamilie sættes i faretruende situationer, er der nedsat en gruppe, som overvåger stalkerne.

Gruppen består af både sygeplejersker og politibetjente, der blandt andet besøger de stalkere, som er mest fanatiske og fikserede på de kongelige.

Ifølge The Mirror har besøgene ført til, at 11 personer er blevet arresteret i løbet af de seneste tre år.

Den britiske enhed Fixated Threat Assessment Centre, der risikovurderer begivenheder og forhold for landets royale familie, monitorerer også potentielle stalkeres gøren og laden. Her bliver der især anvendt digitale medier til at slå fast, hvorvidt medlemmerne af det engelske kongehus er i fare.

I Danmark bliver den royale familie beskyttet af Politiets Efterretningstjenestes Livvagtsstyrke, der varetager personsikkerheden omkring både kongehuset og regeringen.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu