Steven Spielbergs seneste skud flopper fælt

tirsdag d. 12. juli 2016 kl: 6. 02 Af: Ritzau Fokus
Steven Spielberg vinker til fotograferne til premieren på fillmen
Steven Spielberg vinker til fotograferne til premieren på fillmen "Den store venlige kæmpe" i juni. Foto: Chris Pizzello/CHRIS PIZZELLO/INVISION/AP

Den seneste film i rækken fra instruktøren Steven Spielberg flopper målt på antallet af solgte billetter, skriver amerikanske medier.

Det går ikke prangende med billetsalget til Steven Spielbergs seneste film “The BFG”, der på dansk får premiere under navnet “Den store venlige kæmpe”, og amerikanske medier kalder filmens hidtidige indtjening for et flop.

Det er blandt andet medierne The Hollywood Reporter og Variety, som ikke spår filmen gode indtjeningsmuligheder fremadrettet, efter at filmen, der har et budget på 140 millioner dollar, i sine fire første debutdage kun har indtjent 22,3 millioner dollar.

Ifølge mediet Variety vil det kræve massive billetindtægter fra udenlandske markeder, hvis den amerikansk-producerede film skal genvinde pusten.

Ford og Spielberg klar til mere Indiana Jones

I Australien og Rusland, hvor filmen i weekenden fik premiere, har indtægterne beløbet sig til samlet 3,9 millioner dollar.

“Den store venlige kæmpe” handler om den forældreløse pige Sofie, som en nat får øje på en kæmpe igennem sit vindue. Kæmpen tager Sofie med til kæmpernes land, og de to indleder et venskab.

Filmen er baseret på bogen af samme navn af den norske forfatter Roald Dahl og er finansieret af Disney Reliance og Walden Media.

Spielberg holder rørende Holocaust-tale

“Den store venlige kæmpe” får dansk premiere 21. juli.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu